Poslední rozloučení s Jaroslavem Kepkou (†83). Opona se za ním naposledy zatáhne 3. května!

Jaroslav Kepka 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. dubna 2019 10:06

Poslední rozloučení s hercem Jaroslavem Kepkou, který 24. dubna podlehl dlouhé nemoci, se bude konat v Divadle na Vinohradech. Právě tam Kepka hrál neuvěřitelných 58 let!

Kolegové i široká veřejnost se budou moci s hercem a dabérem Jaroslavem Kepkou rozloučit 3. května od 10 do 12 hodin v hledišti Divadla na Vinohradech. „Poslední opona se zvedne v 11 hodin,“ uvádí divadlo.

Právě v tomto divadle přitom Kepka strávil téměř celý profesní život. Za 58 let tu ztvárnil 120 větších či menších rolí!

„Jménem rodiny děkuji vedení divadla za profesionální a citlivou pomoc,“ dodal hercův synovec Ondřej Kepka, který zastává post prezidenta české Herecké asociace

„Odchodem Jaroslava Kepky ztrácí české divadlo výrazného a zároveň skromného umělce. Divadlo na Vinohradech pak laskavého a vstřícného kolegu. Všichni, kdo jsme měli možnost s Jaroslavem Kepkou spolupracovat, jsme od něj dostali darem vzácnou příležitost seznámit se jeho prostřednictvím se základními estetickými i mravními hodnotami českého scénického herectví,“ uvedlo divadlo.

Jaroslav Kepka zemřel po dlouhé nemoci, bylo mu 83 let. Objevil se v řadě filmových pohádek, například v Nesmrtelné tetě či Rumplcimprcampr. Ve filmu Konec básníků v Čechách si zahrál lékárníka. Kromě divadla a filmu se věnoval se také dabingu a rozhlasu.

Témata: Jaroslav Kepka Divadlo na Vinohradech