Žárlivka Pastorčáková vydala román. Pokřtily jej zrzavé celebrity!

Lenka Pastorčáková 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. dubna 2019 21:41

Zrzka Lenka Pastorčáková si na křest svého nového románu pozvala spřízněné duše z řad hereček a zpěvaček. A jelikož je tématem knihy žárlivost, nešlo se jednotlivých osobností nezeptat na jejich zkušenosti. Jaké jsou?

Včera proběhl v pražském Café Kampus křest románu Žárlivka spisovatelky a bývalé novinářky Lenky Pastorčákové. Jako zrzka si pozvala spřízněné duše, kterými bylo pět dalších zrzek, konkrétně zpěvačky Debbi a Žofie Dařbujánová a herečky Jitka Schneiderová, Nikol Heřmánková Kouklová a Denisa Nesvačilová.

Právě poslední zmiňovaná umělkyně se na křtu o tématu žárlivosti rozpovídala. „Beru ji jako slabost, důsledek malého sebevědomí, pochroumané důvěry atd.  A taková slabost, trvá-li chvíli, se dá pochopit a odpustit. Musí se ale hned pracovat na jejím ‚vyléčení‛,“ uvedla Nesvačilová. Sama prý zažila, že na ni někdo žárlil, ale i vlastní žárlivost na někoho jiného.

Křest se líbil i zpěvačce kapely Mydy Rabycad. „Jsem nadšená, že se na křtu sešel takový zrzavý gang! Každá jsme svým způsobem žárlivá, i na nás je žárleno, ale snad z toho nikoho na párty nekleplo, protože jinak jsme holky hodné a nevinné. Do knížky jsem se okamžitě začetla a jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne,“ říká Žofie Dařbujánová.

Co řekla k románu sama autorka? „Jedno s druhým v románu souvisí. Hlavní postava, Renáta, chorobně žárlí, přičemž nejvíce jí dají zabrat zrzky. Hledala jsem zrzku, ze které šílí muži i ženy, a našla rovnou pět. Perfektní. Kdyby Renáta skutečně žila a dorazila na křest, nejspíš by skončila v péči Jana Cimického,“ smála se Pastorčáková.

Psychiatr Jan Cimický byl jediným kmotrem opačného pohlaví. Na křest bohužel nedorazila písničkářka Markéta Irglová, která společně s Tomášem Kačem složila píseň Až tu budeš s námi, která je součástí knihy.

Témata: Lenka Pastorčáková Jitka Schneiderová Denisa Nesvačilová Nikol Kouklová