Trápení Jaroslava Kepky (†83): Před smrtí se bál o střechu nad hlavou!

Jaroslav Kepka 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. dubna 2019 11:06

Zesnulý herec a dabér Jaroslav Kepka (†83) se na sklonku života bál o střechu nad hlavou! Dlouhé roky sváděl boj o výši nájmu, kvůli tomu přišel nejen o hodně času, ale i sil!

Dlouhých šest let zápasil Kepka o pronajatý byt v pražských Vinohradech. „Zvýšení nájmu na skoro třicet tisíc mi přišlo v den osmasedmdesátých narozenin,“ posteskl si pro Aha! v roce 2013 herec, který se do paměti diváků zapsal především jako Rumplcimprcampr¨ze stejnojmenné pohádky.

O byt bojoval ze všech sil – a není divu! Jeho rodina v něm žila už od roku 1909. Strávila v něm tedy nejen obě světová války, ale i okupaci. Před šesti lety ovšem nemovitost koupila italská firma, která hned dvakrát zvedla nájmy!

Kepka měl najednou platit 27 600 korun měsíčně! A na to neměl! „„Kde bych vzal takové peníze,“ zoufal si tehdy umělec. Kepka si na pomoc pořídil právníka a odvolal se, kauza se pak několik let vlekla. Právě starosti o byt mu podle všeho ubraly tolik potřebné síly!

Loni na tom zdravotně nebyl právě nejlépe. „Už jen tak polehávám,“ přiznal deníku Aha! Dokonce nemohl ani jít na pohřeb své švagrové Gabriely Vránové (†78), která zemřela loni v červnu!

Jaroslav Kepka zemřel po dlouhé nemoci, bylo mu 83 let. Herec roky působil v Divadle na Vinohradech, objevil se v řadě filmových pohádek, například v Nesmrtelné tetě. Ve filmu Konec básníků v Čechách si zahrál lékárníka. Věnoval se také dabingu a rozhlasu.

Témata: Jaroslav Kepka