Iveta Bartošová prý může být naživu!

Iveta Bartošová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. dubna 2019 13:21

Před blížícím se výročím smrti zpěvačky Ivety Bartošové (†48) se na scéně opět objevil její ctitel Zdeněk Macura, který tvrdí, že Iveta může být naživu. Zároveň přišel hned s několika verzemi její sebevraždy, která podle něj dodnes není věrohodně vysvětlena.

Za pár dní to bude už pět let, co si zpěvačka Iveta Bartošová dobrovolně vzala život nedaleko bydliště v pražské Uhříněvsi. I dnes se však najdou lidé, kteří nevěří, že se to stalo. Jedním z nich je její blízký přítel a samozvaný ochránce žen Zdeněk Macura. Zprávu o smrti sice bral zprvu jako hotovou věc, teď však pochybuje.

„Zpětně jsem si uvědomil, že doteď vlastně nevíme, kdo byla ta osoba, která potvrdila, že ona přejetá osoba je skutečně Iveta Bartošová,“ uvedl Macura pro eXtra.cz. Následně přišel s verzí, že pokud potvrdil její identitu Josef Rychtář, tak tomu opravdu nemůže věřit. „Pro mě je on naprosto nedůvěryhodný člověk. Je schopný blufovat i ve vážných věcech,“ vysvětlil.

Sebevraždu sice Macura nevylučuje, ale považuje ji za nejméně pravděpodobnou variantu. Nejspíš podle něj šlo o souhru náhod, vyloučit však nemůže ani vraždu. „Sice nevím, jak by to udělal, ale možné to je,“ nechal se slyšet pro eXtra.cz.

„Je možné, že Iveta stále někde žije a má od všech pokoj,“ fabuluje Macura. Opírá se přitom o svědectví několika lidí, kteří se mu ozvali s tím, že Ivetu někde viděli. „Samozřejmě si ji s někým mohli splést, ale některá ta svědectví vypadala velmi věrohodně. Nemám nic potvrzené, netvrdím, že to tak bylo, ale vnitřně neberu, že by skutečně zemřela,“ uzavřel toto téma.

Sluší se připomenout, že Bartošová po sobě zanechala dopis na rozloučenou a strojvedoucí uvedl, že se podle jeho názoru nejednalo o nešťastnou náhodu. Vzhledem k rozsahu zranění navíc byly provedeny testy DNA, které totožnost zpěvačky definitivně potvrdily. Policie případ uzavřela jako sebevraždu.

Témata: Zdeněk Macura Iveta Bartošová