Střihavka promluvil o drogách a alkoholu: Kdybych nešel na léčení, už bych tu dneska nebyl!

Kamil Střihavka

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

20. dubna 2019 14:06

Zpěvák Kamil Střihavka se hudbě věnuje už dlouhé roky. Jak sám přiznává, v devadesátkách to byla hodně velká divočina! Kdyby nešlápl na brzdu a nešel na léčení, dopadlo by to s ním hodně špatně!

Dlouhovlasý zpěvák zavzpomínal na devadesátá léta, což podle něj byla naprosto výjimečná doba. „Hudba jako taková měla obrovský boom. Nejen v rámci Jesus Christ Superstar, ale v celé republice. Vznikla spousta skvělých kapel a projektů, natočila se spousta desek a lidi to kupovali jako diví. Z rádií zněla nejen zahraniční hudba, kterou jsme dřív sháněli někde na burzách, ale i současná  česká tvorba. Nikdo jsme neřešili, co bude, žili jsme přítomností. Tady a teď!“ vzpomíná Střihavka.

 Člověk podle něj měl pocit, že je nesmrtelný. „Devadesátky byly sexy, ale je pravda, že tak osm let mám v mlze,“ prozradil pro Dnes magazín. „Na konci jsem musel zatáhnout za ruční brzdu, protože bych to nezvládl a je docela možné, že bych tu dneska nebyl,“ říká při pohledu zpět. V tu dobu hrál třistašedesátkrát do roka – a to se na něm zákonitě muselo někde podepsat.

„Dělal jsem různé věci, abych měl energii,“ vzpomíná. „Já slavil Kristova léta, takže jsem byl na vrcholu sil, ale přesto to mělo své limity, takže jsme to doháněli různými  podpůrnými prostředky. Stejné to bylo na koncertech, které jsme jezdili až do umrtvení. Když mě to na konci 90. let  vyplivlo, zjistil jsem, že to bude trvat dlouho, než se dám dohromady,“ připustil.

I proto nastoupil léčení a do nového milénia už vstupoval jako čistý člověk. Dnes už jeho život tak divoký není. „Dnes si dám po sportu pivo, mám rád víno, ale dvacet let nepiji kořalku, té už se nikdy nedotknu. To je démon. O tom ostatním nemluvě,“ dodává Střihavka.

Kamil Střihavka v roce 1986 začal zpívat s power metalovou skupinou Motorband. Později přešel od Power Metalu k Hard rocku. Vystupoval také v triu BSP (Balage, Střihavka, Pavlíček). Účinkoval i v české adaptaci rockové opery Jesus Christ Superstar v pražském divadle Spirála, kde ztvárnil od roku 1994 do roku 1998 ve stovkách repríz Ježíše. Mezi jeho další muzikály patří například Johanka z Arku v pražském divadle Ta Fantastika, či Excalibur. Nazpíval také oficiální hymnu FK Teplice.

V současnosti je frontmanem kapely Kamil Střihavka & Leaders!. Od listopadu 2010 vystupuje v Hudebním divadle Karlín v dalším uvedení rockové opery Jesus Christ Superstar.[1] Je členem RockOpery Praha, kde vystupuje v rockové opeře Oidipus Tyranus, v první české metalové opeře 7 proti Thébám, rockové opeře Romeo & Julie; v roce 2015 vstoupil také do rockové opery Faust. Objevil se i v muzikálech Kapka medu pro Verunku, Johanka z Arku a Robin Hood.

Témata: Kamil Střihavka