Manželka Olga o nemoci Jiřího Menzela: Vůbec se to nemuselo stát!

Olga Menzelová 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. dubna 2019 13:56

Závažná nemoc pronásleduje režiséra Jiřího Menzela dodnes, ač je jeho stav den ode dne lepší. Jeho manželka Olga teď přiznala, že stačilo málo k tomu, aby Jiří žádné zdravotní potíže řešit nemusel. Odpověď však znají jen lékaři.

Zdravotní stav Jiřímu Menzelovi, který prodělal závažné onemocnění a jistý čas strávil i v umělém spánku, nadále neumožňuje, aby se objevoval na veřejnosti, a tak zprávy o něm podává jeho manželka Olga. Aktuálně promluvila pro Top Star magazín.

Manžela má v domácí péči od 8. října a je to prý pěkně náročné. „Myslím, že manželovi se daří dobře a je šťastný, že je doma. Bohužel jsem neměla žádnou předešlou zkušenost a vše jsem se učila za pochodu. Kdybych bývala tušila, že to zvládneme lépe doma než kdekoliv jinde, už je doma dávno,“ prozradila Menzelová.

Vzápětí přiznala, že stačilo málo a zdravotní problémy jejího muže by vůbec nenastaly. „Jirka nebyl očkován na pneumokoka. Dostal meningitidu, což je zánět mozkových blan. Kdyby byl naočkován, nestalo by se to,“ myslí si.

Otázku, proč nebyl oscarový režisér očkován, by podle ní měli novináři adresovat jeho lékařům. „Přiznám se, že mě to nenapadlo. Očkování jsem ohlídala u dcer. U Jiřího mě to však nenapadlo,“ konstatuje Olga.

Na celé věci však vidí i pozitiva, především je to lekce pro dcery. „Vidí, že když se někomu něco stane, není dobře ho někam odložit. Je v pořádku se o něj postarat a zajistit mu to, co potřebuje. Myslím, že jejich přístup je mimořádný,“ řekla na závěr.

Témata: Olga Menzelová Jiří Menzel