Legendární Josef Somr slaví 85. Gratulanty odpálkoval!

Josef Somr 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. dubna 2019 13:15

Josef Somr má dnes 85. narozeniny, logicky mu tedy lidé přejí hodně štěstí a zdraví. Z oblíbeného herce se však vyklubal pěkný mrzout, který gratulanty odpálkoval. Jeho blízký spolupracovník, režisér Dušan Klein, se tomu však nediví.

Legendární herec Josef Somr dnes slaví 85. narozeniny. I když „slaví“ je možná silné slovo, posuďte sami podle toho, co řekl Blesku, který se mu rozhodl k jeho půlkulatému životnímu jubileu popřát. Nejdřív si sice neodpustil zdvořilé „děkuji vám“, pak už začal být trochu rozmrzelý.

„Nerad si to připomínám, tak, prosím vás, někdy jindy a teď raději na shledanou,“ odvětil Somr gratulantům. Podle jednoho z jeho nejbližších kolegů to však nebylo nic neobvyklého. „Nerad o sobě mluví a už vůbec ne, když se má oslavovat. Je už takový,“ prozradil Blesku režisér Dušan Klein, který s hercem spolupracoval na populární sérii Básníků.

Ani Klein ale na nějaké velké oslavy nemá pomyšlení. „Rád bych s ním pozvedl číši, ale nemohu. Mám velký neurologický problém. Nemohu mluvit, vždyť to slyšíte. Pokusím se mu ale zavolat,“ vysvětlil devětasedmdesátiletý režisér.

Klein věří, že se se Somrem již brzy sejdou. „Snad neumřu a uzdravím se a se Somrem potom společně oslavíme jeho i moje narozeniny,“ přeje si režisér a dodává: „Vždyť mně je v červnu osmdesát.“

Filmař připomíná, že ani Somr na tom v posledních letech není nejlépe, přesto nabídku na natočení šestých Básníků neodmítl. „Chtěl mi vyjít vstříc. Moc dobře věděl, že bez profesora Ječmene by to nebylo ono,“ uvědomuje si Klein, který už žádné další pokračování legendární série neplánuje.

„Pokud dojde k natáčení sedmičky, sejdeme se už v krematoriu,“ vtipkoval Somr na premiéře šestého dílu. „Asi tak bych to také nějak řekl. Sedmička už asi nebude,“ dodal tenkrát Klein. Doufejme tedy, že tu s námi oba ještě nějaký čas stráví.

Témata: Josef Somr Dušan Klein