Byli úplně na šrot! Budu mít absťák, říká Janek Ledecký!

Janek Ledecký 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. dubna 2019 12:20

Populární hudebník Janek Ledecký prozradil, s čím vším má spojené velikonoční svátky, které nás čekají už koncem tohoto týdne. Kromě vzpomínek na dětství Ester a Jonáše si vybavil i alkohol, následně navíc přiznal, že sám bude mít brzy absťák. Přehnal to snad s pitím?

Ani ne za měsíc bude mít muzikál Janka Ledeckého Iago derniéru v Divadle Hybernia a přesune se na bratislavskou Novou Scénu. Herci proto o víkendu vyrazili na velikonoční trhy před budovou divadla v kostýmech, čímž způsobili v samém centru Prahy pořádný rozruch. A právě na Janka Ledeckého padla velikonoční atmosféra v plné síle, a tak neváhal a na mnohé věci zavzpomínal.

„Když byli Jonáš s Ester malí, schovávali jsme jim ‚zajíčka‛ neboli pomlázku a cestu si museli najít podle nenápadných stop. Ale zalíbilo se jim to tak, že to chtějí, i když už trochu vyrostli,“ prozradil populární hudebník, který Velikonoce často trávil na sněhu, což pomohlo k tomu, že má z dcery olympijskou vítězku v superobřím slalomu.

Odvrácenou stranu Velikonoc poznal autor legendárních hitů v Krkonoších. „Ve Špindlu jsme se vždycky vrátili ze sjezdovky rovnou na oběd. Což byla doba, kdy většina koledníků, co k nám dorazila, byla už úplně našrot. A já měl za úkol bránit naše ženy. Většinou stačil jeden panák na terase a pak je lehce postrčit do údolí,“ vzpomíná.

Ledecký připouští, že i jeho možná čeká pověstný „absťák“, nikoliv však z alkoholu. „Bude mi chybět ten zázračnej pocit, kdy se na dvě hodiny převtělíte do toho úžasného padoucha. Až bude absťák nejhorší, zajedu si Iaga zahrát do Bratislavy,“ řekl k chystané pražské derniéře.

Na akci nechyběli ani jeho muzikáloví kolegové. „S oblibou jsem říkala, že dnes večer si jdu zahrát babu jagu. Ne vážně, mám ráda tenhle typ rolí. Dramatické. Je o čem hrát a zpívat. A co je báječné, vždycky jsem se těšila na kolegy. Byli jsme skvělá sestava,“ nechala se slyšet Dita Hořínková, která ztvárnila Iagovu manželku.

Zpěvačka divákům na závěr vzkázala, že by si neměli nechat ujít pár posledních představení kvůli skvělé sestavě zpěváků i herců, kteří je vtáhnou do příběhu obrovské lásky a obrovské zrady. „Přijďte. Budeme tu jen pro Vás,“ vzkazuje zpěvačka. Derniéra v Hybernii je na programu 11. května.

Témata: Janek Ledecký divadlo Hybernia