Roman Vojtek se přiznal: Chorobný strach z jedné profese!

Vojtek, Roman 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. dubna 2019 11:27

Populární herec Roman Vojtek si i během příprav na svatbu našel čas na charitativní činnost. Při příležitosti pochodu proti rakovině prsu promluvil o svém vztahu ke zdravotníkům, který není zrovna nejlepší. Z bílých plášťů má Vojtek až chorobný strach.

Ač jde především o ženskou záležitost, Roman Vojtek je letošním ambasadorem pochodu proti rakovině prsu. Proč? „Těch důvodů je spousta a takový ten zásadní je ten, že když mi bylo šestnáct, tak mi na rakovinu prsu zemřela máma,“ prozradil v rozhovoru pro iDnes.cz.

Sám má přitom s tím, aby předcházel zdravotním potížím, problém. „Co se týká prevence, chodím. Ale asi ne tak často jak bych měl,“ říká Vojtek. Nedávno prý absolvoval celkové vyšetření krve, připouští však, že už je na čase, aby k praktickému lékaři opět zavítal. Víc dbá naopak na to, aby byly zdravé jeho děti.

„Od malička chodíme průběžně k zubaři a na ostatní pravidelné prohlídky,“ konstatuje populární herec, kterého proslavil především seriál Vyprávěj. „Je to dobré v tom, že děti se později nebojí. Nebo se bojí méně. Těch všech doktorů, zubařů, bílých plášťů. Je to prostě lepší,“ myslí si. Sám má totiž z lékařů strach.

„Tím, že mám trochu tu špatnou zkušenost z dětství, tak malinko ano. Ale je to rok od roku lepší a až budu velký, tak se určitě bát nebudu,“ dodal s nadhledem. Co se týče zdravotnictví, není to pro něj jediné kontroverzní téma. „Očkování, to je téma na dlouhý rozhovor. Do toho bych moc nezabředával, sám v tom jsem vnitřně rozpolcen,“ nechal se slyšet.

Nakonec přišla řeč i na zábavnější témata, především jeho chystanou svatbu s kolegyní Petrou Vraspírovou. Jak probíhají přípravy? „Rozjelo se to, jede to a věřím, že to zdárně dojede až do cíle. Řídíme to tak jako oba, i když se do toho asi více položila Petra. K mému překvapení mě to baví,“ prozradil herec.

„Normálně se těším. Doufám, že všechno klapne, nic nám to nezkazí, budeme kolem sebe mít lidi, které máme rádi a ten den si užijeme,“ přeje si Vojtek na závěr.

Témata: Roman Vojtek Petra Vraspírová