Kojení na veřejnosti? Operní pěvkyně Dagmar Pecková má jasno!

Dagmar Pecková

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. dubna 2019 16:47

I operní pěvkyně Dagmar Pecková zaznamenala pozoruhodnou kauzu, která se týká kojení na veřejnosti. Na Facebooku se k celé věci dost originálně vyjádřila, připomněla totiž, že si kdysi rovněž touto činností vysloužila pozornost.

Je to incident, kterým v posledních dnech žije celé Česko. 20. března vyrazila mladá matka do jedné z pražských poboček Raiffeisenbank, aby si vyzvedla peníze. Během čekání se rozhodla nakojit svou roční dceru, což se ale nelíbilo zaměstnanci ochranky, který jí řekl, aby přestala exhibovat. Ženě se přístup nelíbil a zdaleka není sama.

Další matky svolaly na zítřejších 11 hodin protestní akci pod názvem „Kojit kdekoli (i v Raiffeisen bance) je normální, existuje i facebooková událost, která uživatelky této sociální sítě láká k účasti. Na stranu matek se na Facebooku postavila i osmapadesátiletá operní pěvkyně Dagmar Pecková.

Tu dokonce kdysi za kojení na veřejnosti ocenili. „Tak já nevím jak vy, ale já mám za kojení na veřejnosti pamětní desku v Litomyšli,“ napsala Pecková k fotografii desky, která visí přímo na tamním náměstí.

Upomíná na událost, která se odehrála už téměř před 22 lety. „V tomto knihkupectví kojila dne 28. června 1997 kolem 10. hodiny dopolední svého syna Theodora světová operní pěvkyně DAGMAR PECKOVÁ,“ stojí napsáno na desce. Je tedy jasné, na jaké straně sporu Pecková stojí.

Zástupci banky tvrdí, že její pracovník ženu nevyzval k opuštění pobočky, ale pouze, aby se zahalila, přesto se Raiffeisenbank naštvané mamince omluvila prostřednictvím dopisu. Mluvčí banky Petra Kopecká uvedla, že s happeningem banka problém nemá.

„Respektujeme tuto formu vyjádření názoru kojících maminek a umožníme tedy hladký průběh happeningu na všech pobočkách v takové míře, aby neovlivnil chod našich poboček," uvedla pro Aktuálně.cz.

Témata: Dagmar Pecková