Rok od smrti Miloše Formana (†86): Strádá manželka Martina?

Martina Formanová v pořadu Všechnopárty 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. dubna 2019 10:35

V sobotu to byl rok, co nás opustil režisér Miloš Forman. Jak se s jeho smrtí vyrovnala manželka Martina? Docela dobře, podle všeho totiž připravuje knihu, kde bude vztah s legendárním filmařem bilancovat.

Včera uplynul rok od chvíle, co v americkém městě Danbury zemřel legendární oscarový režisér Miloš Forman. Zanechal po sobě svou třetí manželku Martinu se syny Jimem a Andym. Jak se jim vede? Vůbec ne špatně, ač samozřejmě na Miloše vzpomínají. Právě se vzpomínkami má však jeho poslední žena velké plány.

Podle informací deníku Aha! totiž úspěšná spisovatelka připravuje novou knihu. „Sepisuje, co spolu během manželství zažili!“ prozradil zdroj z jejího okolí s tím, že v současnosti stojí Martina před otázkou, zdali půjde o román, nebo o vyprávění.

Sama Formanova manželka k tomuto tématu moc sdílná nebyla. „Nikdy nemluvím předem o tom, na čem přesně pracuji, nezlobte se,“ uvedla pro deník Aha!. Leccos ale přece jen naznačila. „Každopádně můj život s Milošem by jistě na knihu vydal.“

O případnou knihu o jejím životě s Formanem už údajně projevily zájem desítky vydavatelů, ačkoliv někteří údajně vůbec nevěděli, že Martina už na takovém díle pracuje. Zatím však nic podepsáno není.

„Kniha určitě vyjde v několika jazycích a bude o ni velký zájem. Záleží na tom, jak se Martina dohodne s vydavateli v jednotlivých zemích, ale každopádně může na ní vydělat miliony dolarů. Miloše a jeho dílo stále uznává celý svět,“ konstatuje rodinný blízký.

Nejen o životě se slavným režisérem by manželka slavného režiséra mohla napsat knihu. Svého času byla rovněž partnerkou zpěváka Karla Gotta, nedávno však přiznala, že si to tehdy úplně neužívala. Žila prý v konstantním strachu, že mezi zábavnými a úspěšnými lidmi sama nic neznamená a ve finále jí zůstanou jen vzpomínky a oči pro pláč.

Témata: Martina Formanová Miloš Forman