Vlastimil Harapes odpustil Květě Fialové! Připomeňte si, co o něm řekla!

Fialová, Květa 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. dubna 2019 16:12 | Aktualizováno: 12. dubna 2019 0:06

Letos na podzim uplynou dva roky od smrti legendární herečky Květy Fialové, která v posledních letech svého života válčila s Alzheimerem. Občas ani nevěděla, kde jí hlava stojí, a řekla slova, která se mohla někoho dotknout. Třeba Vlastimil Harapes se o sobě dozvěděl dost nepěkné věci!

Je to už více než rok a půl, co světlo světa opustila legendární herečka Květa Fialová. V září 2017 zemřela na následky Alzheimerovy choroby ve věku 88 let, ještě několik let předtím to ale byla velmi vitální důchodkyně. Na podzim roku 2012 se dokonce účastnila natáčení VIP Prostřena, kde způsobila jistou kontroverzi.

O bývalém baletním mistrovi Vlastimilu Harapesovi tehdy prohlásila, že je „dost teplej“. Bývalý manžel Hany Zagorové to tenkrát nesl velice nelibě, slova Fialové se ho dotkla natolik, že jí označil za potvoru, ač jí už tehdy bylo přes osmdesát. Dnes už o bizarním konfliktu mluví smířlivěji, což potvrdil v rozhovoru pro Expres.

„Byl to zbytečný spor,“ připouští s odstupem několika let. Zároveň přiznává, že se jej slova o homosexualitě dotkla a že si o ní myslel své, po čase se ale něco změnilo. „Dozvěděl jsem se, že je nemocná, že vlastně za ni mluvila nemoc, protože zrovna u ní propukl alzheimer,“ vysvětluje populární tanečník.

V době smrti legendární herečky se přitom spekulovalo o tom, že jí Harapes neodpustil, ani když ležela na smrtelné posteli. To však baletní mistr popírá. „Prostě za to nemohla, což jsem si uvědomil, už jsem jí nic nezazlíval,“ líčí.

„Rád na Květu vzpomínám, samozřejmě že jsem jí už dávno odpustil,“ uzavírá debatu na toto téma, které ani po letech nerozebírá úplně rád. Dnes už však celý spor považuje jen za „takovou špatnou souhru okolností“.

Témata: Vlastimil Harapes Květa Fialová