Veronika Žilková šokuje: Vykašlala se na divadlo i Hřebejka a nastupuje na mateřskou!

Veronika Žilková 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. dubna 2019 9:10 | Aktualizováno: 11. dubna 2019 11:45

Celé měsíce pendlovala Veronika Žilková mezi prací v Česku a manželem Martinem Stropnickým, který působí v Izraeli jako český velvyslanec. Jenže teď už toho má herečka plné zuby! Rozhodla se proto, že s prací definitně sekne!

Veronika Žilková dala sbohem divadlu, odřekla filmy, které měla natáčet a dokonce na úřadě oficiálně zastavila svoji živnost. Důvodem je fakt, že už ji nebaví neustále přelétávat mezi prací a manželem, který je tisíce kilometrů daleko.

Do Izraele se nastálo přestěhovala i její dcera Kordula, která tam od ledna chodí do školy. „Za těch posledních pět měsíců jsem let Česko – Izrael absolvovala desetkrát. A dospěla jsem k závěru, že to tak nejde. Je důležité, aby Kordulka měla matku,“ vysvětlovala deníku Aha! herečka.

Žilková, která má pět vlastních potomků a dva osvojené sice uznává, že práce a děti se dají skloubit, ale ne takto na dálku. „Vychovala jsem pět dětí a na mateřské nikdy nebyla. V den porodu Kordulky jsem natáčela Tele Tele a 10 dní po něm jsem zase stála před kamerou. Takže myslím, že jí tu mateřskou i dlužím, byť na ni nastoupím až teď, po třinácti letech,“ posteskla si Žilková.

A o bude s prací, kterou už měla nasmlouvanou? V Činoherním klubu nastupuje na neplacenou dovolenou, v Divadle Bez zábradlí a v zájezdovém představení Čarodějka její role převezmou její kolegyně.

Přesto se chce Veronika k hraní zase brzy vrátit. „Budu doufat, že se za tři a půl roku budu mít kam vrátit,“ doufá. Musela ale také odmítnout roli ve filmu Jana Hřebejka. Místo ni tak dostane prostor Alena Antalová.

V Izraeli teď bude jen žena v domácnosti, oficiálně bude mít status manželky velvyslance. „Ten ani práci neumožňuje. A například stanovuje, kolik dní mohu během manželovy mise strávit v Česku. Takže maminku a děti sem budu brát na prázdniny, budu vařit, starat se o manžela a dceru a snažit se být šťastná,“ plánuje Žilková.

Témata: Veronika Žilková Martin Stropnický