Dlouhý boj s rakovinou! Ladislav Potměšil prozradil další detaily!

Ladislav Potměšil

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. dubna 2019 8:49 | Aktualizováno: 11. dubna 2019 11:45

Dlouho tajil herec Ladislav Potměšil, že za jeho problémy se zády stála rakovina. Poté, co zákeřnou nemoc porazil, se však rozhodl promluvit. Legendární major Maisner se na všem zlém snaží vidět pozitiva, ačkoliv před kameru už se nejspíš nevrátí.

Jen pár dní poté, co Česká televize odvysílala nejnovější díl dokumentární série 13. komnata, v němž herec Ladislav Potměšil přiznal, že za jeho problémy se zády mohla zákeřná rakovina, promluvil legendární major Maisner o svých zdravotních patáliích znovu, tentokrát pro deník Aha!.

„Byl to opravdu dlouhý boj, ale jsem tady,“ řekl Potměšil, který je vděčný především profesoru Štulíkovi z motolské nemocnice, který ho operoval a odstranil mu jeden bederní obratel, na němž lékaři objevili metastázu.

Nad rakovinou sice zvítězil, ovšem problémů s páteří se logicky nezbavil, proto se dnes pohybuje prakticky pouze s oporou chodítka. Potměšil už divákům sdělil, že se před filmovou kameru nevrátí, on však nezoufá a na všem se snaží hledat pozitiva.

„Žiju a mám čas konečně na rodinu! A také na přemýšlení... I na to nebyl čas,” nechal se slyšet herec, ze kterého je dnes hrdý dědeček, kterého často navštěvuje vnučka. „Už je jí šest let! Kdy to uběhlo? Ani nevím…,“ dává jasně najevo, že dřív neměl na děti moc času.

Alespoň teď si tak užívá společnosti svých nejbližších, především manželky Jaroslavy Brouskové. „Téměř každý víkend jezdíme s manželkou do přírody, kde podnikáme procházky,“ popisuje Potměšil a nešetří chválou. „To je taky prima.“

Posteskne se mu vůbec někdy po hraní? „Užil jsem si toho všeho až až. Bylo na čase něco změnit,” říká na rovinu. Zoufat však televizní diváci nemusí, dozajista totiž poběží další reprízy série Byl jednou jeden polda nebo legendárního seriálu Hospoda.

Témata: Ladislav Potměšil