Ringo Čech tají vážné zdravotní potíže! O co jde tentokrát?

František Ringo Čech 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. dubna 2019 8:47

Celkem nedávno vyšlo najevo, že František Ringo Čech tajil vážné zdravotní potíže, kvůli nimž byl dokonce měsíc v kómatu. Teď přiznal, že tají i problémy se srdcem, které jej přivedly do jedné z pražských nemocnic. Jak se všestrannému umělci vede?

Je to zhruba čtrnáct dní, co hudebník a výtvarník František Ringo Čech přiznal, že se počátkem tohoto roku potýkal s blíže nespecifikovanou závažnou nemocí, kvůli které dokonce strávil měsíc v kómatu. Teď ho doběhly další zdravotní potíže, tentokrát dlouhodobějšího charakteru.

Podle informací Blesku si Ringo musel zavolat záchranku, protože kolaboval kvůli problémům se srdcem. Nakonec skončil ve vinohradské nemocnici. Všestranný umělec prozradil, že je kardiak. Lékaři ho upozornili, že mu v krajních případech hrozí přinejmenším srdeční příhoda, ne-li dokonce infarkt.

„Zužují se mi cévy. Já ty problémy se srdcem mám, ale tajím je,“ svěřil se Čech, který už má za sebou dvě katetrizace. Přesto nedbá některých doporučení lékařů, kupříkladu nadále kouří doutníky, které mu stahují cévy. „Už je mi ale podstatně lépe,“ sdělil populární Ringo na závěr.

Čech v nedávném rozhovoru uvedl, že oproti němu si na zdraví nemůže moc stěžovat ani jeho blízký přítel, prezident Miloš Zeman, za kterým pravidelně chodí na Pražský hrad. Teď ale na další návštěvu nemá ani pomyšlení a chce se dát brzy do pořádku.

Rád by se totiž vrátil k plátnu a maloval. „Já jsem malíř života, maluju o všem,“ řekl Ringo před nedávnem. Podle jeho slov obrazy vyjadřují jeho postoje a „každý, kdo není úplný debil, vycítí, co si myslí“.

Témata: František Ringo Čech