Spektakulární, Dan by se bavil! Celebrity chválí poslední rozloučení s Nekonečným (†52)!

Pohřeb Daniela Nekonečného 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. dubna 2019 9:39

I mnozí z vás se s námi včera mohli přesvědčit o tom, že poslední rozloučení s výstředním umělcem Danielem Nekonečným byla spektakulární show. Souhlasí s tím i přítomné celebrity, které Dana dobře znaly. Pohřeb podle nich proběhl tak, jak by to zpěvák a šoumen chtěl.

„Dan měl spektakulární pohřeb,“ zůstal stručný bývalý bulvární novinář Pavel Novotný, dnes starosta městské části Praha-Řeporyje, kde Nekonečný dlouhá léta žil v domě v ulici Na Vrchu. Tam ho také minulé úterý našli bez známek života. Další přítomné celebrity už byly ve svých vyjádřeních pro Expres o poznání sdílnější.

Vyjádřil se třeba autor smuteční řeči, moderátor a člen dua Těžkej Pokondr Miloš Pokorný. „Psalo se mi to blbě,“ svěřil se. „Chtěl jsem, aby to bylo spojené s konkrétními momenty, proto jsem se ptal Zuzany, co můžu použít a co ne. Ona mi dala volnou ruku,“ dodal s tím, že ne všechno prý věděl na jistotu.

„Vše jsem řešil se Zuzanou, která mi pomohla. To, že byl fajn, že s ním byla sranda a že byl exot, víme. Chtěl jsem, aby tam byly konkrétní momenty z jeho života, které lidi zažili, většina lidí se poznala,“ vysvětlil Pokorný, který měl i obavy. „Bál jsem se, aby nepřišlo pět lidí ve žlutých košilích a nebyli za blbce,“ přemítá moderátor.

„Bylo to ale rozloučení, jak by si on přál, jako finální párty by ho to bavilo,“ nechal se slyšet na závěr. S tím souhlasila i Lejla Abbasová, někdejší tanečnice Nekonečného skupiny Šum svistu.

„Dan byl velká show. I tenhle pohřeb byl,“ říká Abbasová. „Je dobře, že se uskutečnil tak, jak se uskutečnil. Myslím, že by byl hrozně rád. Byl by pyšný,“ dodala žena, která na Nekonečného vzpomíná jako na člověka dvou tváří.

Ve svém vlastním prostředí podle jejích slov nebyl takový, jak působil navenek. „Byl jedinečný a musím říct, že pro mě to byla kapitola, která se nebude opakovat. Byl jeden z mála lidí, který dokázal vykouzlit úsměv na tváři, nehledě na to, jak mu bylo,“ uzavřela Abbasová svou vzpomínku.

Témata: Daniel Nekonečný Miloš Pokorný Pavel Novotný Lejla Abbasová