Tomáš Plekanec ostře o soudu: Nesmyslné a směšné! Stát se může cokoliv!

Tomáš Plekanec 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. dubna 2019 11:27 | Aktualizováno: 3. dubna 2019 22:27

Soud je sice u konce, přesto to mezi Tomášem Plekancem a Lucií Vondráčkovou stále vře. Hokejista teď otevřeně promluvil o tom, jak musel řešit „nesmyslné a směšné věci“. Nejvíc na tom všem tratila Plekancova sportovní kariéra, která se, zdá se, pomalu chýlí ke konci.

Hokejista Tomáš Plekanec poskytl Lidovým novinám rozhovor, který se točil především kolem hokeje, přesto se nedalo vyhnout ani tématu jeho rozvodu se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou. Útočník Kladna tak popsal, jak probíhaly poslední měsíce.

„Na Vánoce jsem za kluky na týden letěl do Kanady. Vůbec jsem netrénoval, pak jsem se vrátil, bojoval – v mém věku už déle – s časovým posunem. Do toho únorový soud, přípravy na něj,“ líčí Plekanec. „Ač jde o kluky, řešíte při něm věci, které jsou směšné, nesmyslné,“ postěžoval si hokejista, kterému rozvodové řízení evidentně bere spoustu energie.

„Nemáte čas trénovat. A když ho máte, nemáte chuť, protože visíte kvůli časovému posunu do dvou v noci na telefonu s právníky,“ popisuje bývalý reprezentační kapitán své strasti. Hokej se u něj prý ocitl totálně na druhé koleji, na první semifinále první ligy dokonce přijel rovnou z letiště. Letěl totiž na otočku do Montrealu na soud.

Plekanec si zároveň trochu posteskl, že jeho syny hokej nezajímá. Nehrají ho ani se nechodí dívat. „Chodí na gymnastiku, rádi cvičí. Matyáš hraje tenis, ale sportují pro zábavu,“ nechal se slyšet. „Ať dělají, co je baví. Když budou chtít na mě koukat, budu rád. Ale třeba příští rok skončím a budu se jim věnovat. Už se nemusím nikam tlačit,“ dává jasně najevo.

Hokejový centr přiznává, že vlastně i kvůli soudům netuší, jaká budoucnost ho čeká. „No, myslím, že si rok dva ještě zahraju, ale stát se může cokoliv,“ říká na rovinu. O reprezentačním dresu prý nechce ani slyšet, ač byl s trenérem Říhou v kontaktu. „Mluvili jsme spolu, ale já mu řekl, že letos nemám natrénováno. Prostě je konec. Potřebuji si vyřešit svoje věci,“ svěřil se.

Jaký je vůbec výsledek soudního sporu mezi Plekancem a Vondráčkovou? Oba synové dokončí školní rok v Kanadě, pak se mají podle verdiktu přesunout do České republiky.

Témata: Tomáš Plekanec Lucie Vondráčková