Dan Nekonečný (†52) vyráží na poslední cestu! V saku bude srdce i dojemný vzkaz!

Daniel Nekonečný 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. dubna 2019 15:18 | Aktualizováno: 2. dubna 2019 19:06

Výstřední umělec Daniel Nekonečný bude mít také výstřední pohřeb. Ten se uskuteční už pozítří v pražském Motole a jeho blízcí ho na jeho poslední cestu vyprovodí spoustou dárků. Co všechno mezi nimi bude, prozradila osudová žena jeho života Zuzana Kardová.

Poslední rozloučení s výstředním umělcem Danielem Nekonečným proběhne ve čtvrtek 4. dubna ve 14:15 v motolském krematoriu, a tak pomalu finišují poslední přípravy, které mají na starosti zpěvákova dcera Lenka Konečná a Nekonečného osudová žena Zuzana Kardová. Právě ona teď pustila do světa další detaily „smutečního“ obřadu, který má být jeho posledním koncertem.

Šoumen spočine v tygrované havajské košili a kalhotách, žlutém saku a černých polobotkách. Chybět nebudou ani havajské věnce. „Do kapsy mu dám srdce, bižuterii jsem koupila a prsten je můj vlastní. Ještě tam s ním budou čtyři plyšový tygříci, které jsem rovněž koupila,“ prozradila Kardová Blesku.

Kromě srdce bude ale v saku ještě něco od jeho nevlastní dcery Terezy, která byla mimo jiné tanečnicí jeho kapely Šum svistu. „Teď mu psala dopis do saka a i tam ho oslovuje ‚tati‘,“ řekla životní láska Nekonečného serveru eXtra.cz.

Na parte je nakonec v kolonce datum úmrtí napsáno úterý 26. března, kdy došlo k objevení jeho bezvládného těla v domě v ulici Na Vrchu v pražských Řeporyjích. Zatím však není jasné, kdy přesně Nekonečný zemřel. „Pitva zatím odhalila příčinu smrti – a to byl infarkt. Ale který den se to stalo, odhalí až konečné testy,“ uvedla Kardová pro Blesk.

Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Dan Konečný. Po studiu na DAMU se proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu.

Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě. Kromě hudby se objevil například i ve filmu Jak se krotí krokodýli.

Témata: Daniel Nekonečný