Dan Nekonečný (†52) si rád bral taxi! Jak na něj vzpomíná jeho šofér?

Daniel Nekonečný 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. dubna 2019 8:48

Daniel Nekonečný (†52) měl řadu podivných rituálů, třeba do práce jezdil téměř výhradně pozdě v noci a taxíkem. Jeden ze šoférů se na něj teď rozhodl na sociální síti zavzpomínat. Otevřeně mluví o drogách, záhadných vůních i o tom, jestli mu Nekonečný dával spropitné.

Legendární zpěvák a šoumen Daniel Nekonečný měl své zvláštní rituály. Dle sousedů si například vždy pozdě večer bral taxi a jezdil do práce. Teď se jeden ze šoférů ozval ve facebookové skupině Přiznání taxikářů, kde na jízdy s výstředním umělcem zavzpomínal.

„Zemřel Daniel Nekonečný, postrach nejednoho pražského taxikáře,“ uvedl své vyprávění s tím, že pro něj tento vážený klient postrachem nebyl. Sice prý dával naprosto minimální dýška, šňupal vzadu koks, trousil po sedačkách desítky třpytek, flitrů a korálků, zamořoval vzduch robustními vůněmi svých „maharadžovských“ voňavek, ale všechny výhrady přebije jediná vzpomínka.

„Přijel jsem pro něj v jednom beznadějně propršeném dni k nejmenovanému obchodnímu centru a on se zjevil se zářivě žlutým slunečníkem, sombrerem, celej posetej třpytkami a dobrou náladou,“ popisuje nejmenovaný taxikář.

„Popřál mi zářivě slunečnej a vesmírnej den, plnej pozitivních vibrací, usadil se na zadní sedačku s proutěným košíkem plným laskomin a zavelel - Ať se práší za kočárem a nastavte tu klima na nejvyšší možnou míru, protože jsem horoucí slunce a srdce mi jede nadoraz!“ pokračoval šofér, který Nekonečného často vozil.

„Takhle si ho budu pamatovat navždy. Převálcoval všechnu skutečnost svým postojem, vzhledem, náladou, úsměvy a podivnými hláškami,“ dodal vzápětí. „Na některý klienty zapomenete, ale na něj nezapomenu nikdy. RIP Dane a roztřpyť nebesa!“ vzkázal mu nebe taxikář, který se může v tomto týdnu s výstředním zpěvákem rozloučit i osobně.

Uskuteční se totiž poslední rozloučení s Danielem Nekonečným, které proběhne již tento čtvrtek 4. dubna ve 14:15 v motolském krematoriu.

Témata: Daniel Nekonečný