Dan Nekonečný (†52) byl jako její táta! Co o něm říká nevlastní dcera?

Tereza Kardová. 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. března 2019 8:49

O soukromí výstředního šoumena Daniela Nekonečného (†52) toho lidé do jeho nečekané smrti moc nevěděli. Vyšlo třeba najevo, že se svou přítelkyní Zuzanou Kardovou dlouhá léta vychovával její dceru Terezu. Jak o něm mluvila?

Dlouhých devatenáct let žil legendární zpěvák a šoumen Daniel Nekonečný se Zuzanou Kardovou. Jak o něm mluvila jeho nevlastní dcera Tereza? „Dan s námi začal žít, když jsem šla do první třídy. Bere mě jako vlastní dceru,“ řekla před lety Blesku s tím, že její máma a výstřední umělec žijí – jak se hezky česky říká – na hromádce.

„Dan je úplně normální člověk, nic ze sebe nedělá, takový opravdu je. Dá se s ním povídat o čemkoliv, poradí, stará se,“ vynášela ho tehdy do nebes Tereza, která s ním řešila i holčičí věci. „Dokáže mi poradit i ohledně chlapů. Máma mě dost hlídá, ale on mi řekne, že ho pozveme na večeři, pokecáme s ním a uvidíme,“ dodala vzápětí.

„Lidé si myslí, že to, jak se chová, je jen jeho image, ale on je takový doopravdy. Bezprostřední a plný energie,“ pokračovala. Co jí na nevlastním tatínkovi opravdu zaujalo? „Danovou zvláštností je, že chodí spát v sedm ráno a vstává v sedm večer. V noci pak většinou skládá hudbu.“

Svou výstřední osobnost projevoval Daniel Nekonečný i doma, kde nosil své oblíbené leopardí trenky. Tereze prý vždy dával hodně zvláštní dárky. „Třeba knížky o želvách a jiné podobné,“ prozradila dcera jeho osudové ženy. Občas jí ale koupil i normální věci, třeba kosmetiku.

Z Terezy se nakonec stala hrdá účastnice vystoupení Danovy kapely Šum svistu. „Jezdím s ním na všechna představení, vystupuji s ním jako tanečnice. Za jedno vystoupení si vydělám asi dva a půl tisíce,“ svěřila se před lety.

Na školní léta dcery Terezy zavzpomínala po nečekaném skonu Nekonečného i její matka Tereza. Dana prý vždy zajímalo, jak se Tereze ve škole vede. „Psal jí vtipné omluvenky do žákovské knížky. ‚Úžasná paní učitelko, omluvte Terezku, bolelo jí bříško. S úctou Dan Nekonečný.‘ Napsal to ale na celou stránku i se srdíčky, takže brzy na omluvenky nebylo místo.“

Poslední rozloučení s Danielem Nekonečným proběhne ve čtvrtek 4. dubna ve 14:15 v motolském krematoriu.

Témata: Daniel Nekonečný