Pitva Daniela Nekonečného (†52) prozradila: Selhal mu orgán, který ročně zradí tisíce Čechů!

Daniel Nekonečný 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. března 2019 8:43 | Aktualizováno: 30. března 2019 21:07

Tři dny se spekulovalo o příčině smrti výstředního umělce a šoumena Daniela Nekonečného (†52). Teď konečně vyšlo najevo, že jej připravil o život infarkt. Toto srdeční selhání ročně postihne tisíce Čechů.

V úterý nalezl majitel domu v ulici Na Vrchu v pražských Řeporyjích bezvládné tělo známého šoumena Daniela Nekonečného. Bez známek života ležel ve vaně v koupelně několik dní, než vyšlo najevo, že už není mezi námi. Informaci o jeho nečekaném skonu přinesl jako první starosta MČ Praha – Řeporyje a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný.

Jak informoval server stars24.cz, na místo toho dne zamířil koroner pražské záchranné služby i policie. Ta na místě vyloučila cizí zavinění a nařídila provedení pitvy. Následovala vlna více či méně podložených spekulací o tom, co Nekonečného připravilo o život. Dnes už je definitivně jasno.

„Byl to infarkt,“ potvrdila Blesku Zuzana Kardová, která strávila po boku výstředního umělce 19 let života. Bývalá přítelkyně Nekonečného dopředu naznačovala, že by to tak mohlo být, zpěvák si prý často stěžoval na bolesti a podle jejích slov míval infarktové záchvaty. O stejné příčině smrti mluvili i jeho sousedé.

Nepotvrdily se tak informace, že by za nečekaným úmrtím Nekonečného stála například epilepsie, alkohol, nebo snad dokonce drogy. Na svědomí jej má srdeční selhání, které ročně postihne více než 30 tisíc Čechů.

Kardová teď společně se zpěvákovou sestrou Lenkou Konečnou intenzivně připravuje poslední rozloučení. To by se nemělo uskutečnit – jak bývá u celebrit zvykem – ve Strašnicích, ale na druhém konci Prahy v Motole. Nekonečného ostatky pak mají být převezeny do rodných Boskovic, kde se před necelými 53 lety narodil.

Nekonečný se po studiu na DAMU proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu. Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě. Ve žluté pravděpodobně vyrazí i na svou poslední cestu.

Témata: Daniel Nekonečný