Se smrtí Daniela Nekonečného (†52) bylo vše jinak!

Daniel Nekonečný 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. března 2019 8:44 | Aktualizováno: 27. března 2019 10:53

Oficiální příčina smrti Daniela Nekonečného zůstává neznámá, ještě včera se však mnozí domnívali, že zpěvák a šoumen byl ještě v pondělí naživu. Měl ho totiž vidět jeden ze sousedů. Bývalá přítelkyně Nekonečného ale tvrdí, že výstřední umělec byl po smrti už o víkendu.

Zatímco policie včerejší nečekanou smrt legendárního šoumena Daniela Nekonečného stále vyšetřuje a bude čekat na výsledky nařízené pitvy, na povrch vyplouvají další okolnosti skonu výstředního zpěváka. Už včera proletěla éterem informace, že jeho bezvládné tělo mělo ležet v koupelně. Kdo ho tam objevil?

„Našel ho majitel domu a prý tam ležel skoro tři dny, to je tak strašné,“ prozradila Blesku expřítelkyně Nekonečného Zuzana Kardová, která se zpěvákem strávila 19 let. Během včerejšího dne se přitom šířila informace, že ještě v pondělí viděl Nekonečného jeden ze sousedů.

Kardová už včera naznačila, že za nečekanou smrtí Nekonečného mohou stát zdravotní potíže. Daniel totiž trpěl epileptickými záchvaty, na které ale nebral léky. Místo adekvátní léčby prý holdoval alkoholu, což se mu mohlo stát osudným. Přesná příčina smrti je však zatím nejasná.

Bývalá přítelkyně extrovertního šoumena už plánuje i poslední rozloučení, které se tentokrát neuskuteční v síni ve Strašnicích. „Zatím jsme si řekli, že to bude v Motole a po obřadu Dana odvezeme do Boskovic a uložíme do rodinné hrobky,“ konstatuje Kardová, která se na přípravě smutečního obřadu podílí s Nekonečného sestrou Lenkou.

„Dan kromě sestry už nikoho neměl a Lenka měla zase jenom jeho, protože její manžel před pěti lety zemřel,“ vysvětluje jeho ex Zuzana. „ Je to tak smutné, opravdu je mi to líto, nechtěla jsem, aby to takhle dopadlo," dodává na závěr žena, se kterou Nekonečný strávil velkou část života a doufal, že spolu budou až do smrti.

Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Dan Konečný. Po studiu na DAMU se proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu.

Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě. Kromě hudby se objevil například i ve filmu Jak se krotí krokodýli.

Témata: Daniel Nekonečný