Neúspěch Tomana ho vzal. Neberu to vážně, vzkázal Jiří Macháček akademikům!

Macháček, Jiří 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. března 2019 11:31

Velký propadák zažil na předávání Českých lvů snímek Toman s Jiřím Macháčkem v hlavní roli. Jak to představitel někdejšího šéfa rozvědky rozdýchával? Útěchou byl samozřejmě všudypřítomný alkohol, populární herec však tvrdil, že je v pohodě.

Historický film Toman se o víkendu zapsal i do filmové historie, neproměnil totiž ani jednu ze třinácti nominací na Českého lva. Šanci získat sošku měl i představitel hlavní role Jiří Macháček, který se pro Aha! jasně vyjádřil na adresu filmových akademiků. Přičítá jim snad vlastní neúspěch?

„Nesmí se to brát úplně vážně, když cenu nedostanete. Dostane ji někdo jiný a to je vlastně taky dobře,“ svěřil se populární herec a dodal, že je to hodně o sympatiích. „V mém případě, že v to v té naší kategorii dostal Karel Dobrý, je v pořádku, určitě si to zaslouží. Podal totiž skvělý výkon,“ konstatuje Macháček.

Akademikům jejich práci nezávidí, mají to prý těžké. „To je to samé, jak kdyby člověk ve sportu srovnával oštěpaře s koulařem a šachistu s plavkyní,“ nechal se slyšet. „Já dělám každý film naplno, ani u tohoto tomu nebylo jinak, než u ostatních,“ vysvětluje známý herec a zpěvák kapely Mig 21.

I přes propadák Tomana se Macháčkovi předávání cen zamlouvalo. „Mě se ten večer líbil,“ prozradil a dodal: „Václav Kopta to moc hezky moderoval a to, že jsme nedostali žádného lva by nám nemělo vadit v tom, abychom pokračovali v naší práci dál a nedělali jí kvůli cenám.“

Oblíbenému herci, kterého proslavila role v kultovních Samotářích, bohatě stačila nominace. „Je to něco, čeho si člověk může vážit,“ líčí Macháček, který šel celý večer i pořádně zapít. „Ale rozhodně ne na smutek, já osobně jsem naprosto v pohodě. Jděte do kina, to budu mít největší radost,“ vzkázal potenciálním divákům. S Českým lvem to snad vyjde příště.

Témata: Jiří Macháček Český lev