Studentky Havlová a Šafránková vzpomínaly na Zindulku: Laskavý člověk, co se o nás staral!

Stanislav Zindulka 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. března 2019 16:09

Když měly zavzpomínat na kolegu Stanislava Zindulku, Libuše Šafránková a Dagmar Havlová se vrátily především do studentských let. Pro obě populární herečky byl totiž Zindulka především učitelem, a to po celý život.

Dagmar Havlová a Libuše Šafránková na dnešním posledním rozloučení ve strašnickém krematoriu zavzpomínaly na svého učitele Stanislava Zindulku (†86). Ten totiž obě herečky učil a ony jsou mu za to dodnes nesmírně vděčné. Je tak pochopitelné, že je jeho odchod velice zasáhl.

"Standa byl neobyčejně laskavý, vřelý a srdečný člověk, který nám adeptům herectví dodával kromě svých zkušeností také sebevědomí a trochu odvahy tolik potřebné k tomu, vystoupit na jevišti před diváky," řekla Blesku Havlová, kterou velký herec malých rolí učil na konzervatoři.

Dorazila i Libuše Šafránková, která přitom ještě před měsícem chyběla na pohřbu režiséra Václava Vorlíčka, který jí obsadil do klíčové role pohádkové Popelky. Rozloučení se svým učitelem Zindulkou si už ujít nenechala a dorazila i se svým manželem Josefem Abrhámem.

„On se o nás celý život staral. O celý ročník. Vůbec nás nepouštěl ze zřetele, takže jsme s ním strávili veškeré studium. I po absolutoriu nás nepřestal sledovat,“ svěřila se Šafránková. Bylo naprosto zřejmé, jak moc ji Zindulkova smrt vzala.

„Já si nedovedu představit, že to končí. Člověk má pocit, že tyto věci nikdy nekončí,“ dodala herečka, která byla podle svých slov se Zindulkou v kontaktu do posledních chvil jeho života díky esemeskám.

Témata: Stanislav Zindulka Libuše Šafránková Dagmar Havlová