Válka na pohřbu Aťky Janouškové? Tuhle osobu tam nikdo nečekal!

Pohřeb Aťky Janouškové 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. března 2019 8:46 | Aktualizováno: 22. března 2019 11:32

Včera proběhlo rozloučení s nejmenší českou herečkou Aťkou Janouškovou (†88), přítomní truchlící ale nevěřili vlastním očím. Dorazila totiž i údajná sestra herečky, která si dokonce nárokuje dědictví. Zná jí přitom málokdo.

Občas se stane, že se po smrti známých osob objeví lidé, kteří by po nich rádi dědili, i když k tomu nemají žádný nárok. Přesně to se stalo na pohřbu herečky Aťky Janouškové. „Vyrůstaly jsme spolu. Nestýkaly jsme se. Jednou jsem s ní mluvila,“ tvrdila neznámá žena Blesku s tím, že má s Aťkou společného otce.

„Bydlely jsme spolu v jedné ulici, ale nepotkaly jsme se tak padesát let,“ pokračovala zmatená důchodkyně ve své zpovědi. „Mám problémy s pamětí, na Aťku jsem zapomněla, ale moje nehtařka mi řekla, že zemřela, tak jsem sem musela přijít,“ svěřila se paní, která se jmenuje Milada.

Pro blízké zesnulé herečky jde ale o známou firmu. „Rodina ví, o koho jde,“ prozradil režisér Lubomír Zemanec. „Opravdu bydlela ve stejné ulici jako Aťka. Když se jí jednou podepsala, získala dojem, že jsou sestry,“ popsal těžko uvěřitelný příběh toho, jak se paní Milada dostala do kontaktu s Aťkou.

Důchodkyně si dokonce troufale nárokuje dědictví po své údajné sestře. „Tatínek, který Aťku podporoval na studiích, si přál, abych po ní dědila. Věděl, že bych si majetky nenechala pro sebe,“ uvedla Milada. „Dala bych to všechno bratrově dceři, která je postižená, chybí jí ručička,“ uzavřela svůj komentář.

Tím se ale usvědčila ze lži, protože tatínek Aťky jí během studií určitě podporovat nemohl. Její rodiče totiž během druhé světové války skončili v koncentračním táboře, kam je Němci odvedli, když bylo herečce 13 let. Tatínek v Osvětimi zahynul.

Naopak maminka Aťky přežila i nechvalně proslulý pochod smrti a po válce se znovu vdala. Paní Milada, která tedy na právoplatnou dědičku rozhodně nevypadá, po obřadu v klidu odešla domů.

Témata: Aťka Janoušková