Není na to starý? Mirek Donutil si pořídil další dítě!

Miroslav Donutil 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. března 2019 15:35

Letos oslavil herec Miroslav Donutil 68. narozeniny, přesto si pořídil další dítě. Nikoliv vlastní, ale po vzoru kolegyně Simony Stašové adoptoval jedno v Africe. Oblíbená herečka už tak učinila dokonce dvakrát.

Třiašedesátiletá herečka Simona Stašová patří k průkopnicím adopcí afrických dětí v Česku. První dítě adoptovala před patnácti lety, šlo o devítiletého chlapce. Ten už je ale dnes dospělý, a tak před pěti lety začala podporovat další dítě. Teď týdeníku Sedmička potvrdila, že ke stejnému činu přemluvila i kamaráda Miroslava Donutila.

„Míru Donutila jsem donutila, aby si vzal holčičku,“ popisuje Stašová. „Míra nám jednou půjčil Café Platýz (kavárna jeho manželky Zuzany – pozn. red.) abychom tam mohli udělat akci, a při té příležitosti si vzal taky holčičku, takže jsem tak trošičku, jak vždycky říkám, jeho druhá stará,“ líčí populární herečka.

„Natočili jsme spolu spoustu filmů, kde jsme hráli partnery, a dnes jsme tak vlastně ještě rodiče,“ konstatuje Stašová, která s Donutilem ztvárnila ústřední manželský pár v kultovní komedii Pelíšky. Oblíbený herec její slova potvrdil. „Já bych řekl, že jsem vyfasoval ještě druhou báječnou tchyni,“ dodal se smíchem.

Simona Stašová ale upozorňuje, že podobná charitativní činnost není pro každého. „Je to každého rozhodnutí, jestli má chuť to dělat a jestli to dělá, jen aby se zviditelnil,“ přemítá oblíbená herečka.

„Já mám tu potřebu kvůli tomu, že mám známý obličej, a říkám si: Kurnik, ať ten obličej je taky k něčemu jinému, než že mě lidi poznávají na ulici a že přijdou do divadla,“ prozradila Stašová, co ji přesvědčilo. „Já jsem se rozhodla před iks lety, že charitu budu dělat," uzavírá toto téma.

Témata: Miroslav Donutil Simona Stašová