Bočanová o nemoci v rodině: Ve vteřině může být navždy všechno jinak!

Mahulena Bočanová 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. března 2019 16:55

Herečka Mahulena Bočanová ráda otevřeně mluví o tom, jak ji poznamenala nemoc vlastní dcery. Skončila s alkoholem, přestala řešit blbosti, i její včerejší narozeniny šly trochu stranou. Hlavně je totiž ráda, že je všechno v pořádku.

Herečka Mahulena Bočanová včera oslavila 52. narozeniny, mnohem radši je ale za to, že jako z vody roste její dcera Márinka. Sedmnáctiletá dívka si loni protrpěla velké zdravotní problémy, puberta se u ní totiž projevila nástupem zákeřné epilepsie. „Myslela jsem si, že je to konec světa,“ svěřila se nedávno Sedmičce.

Teď už je všechno opět v naprostém pořádku, Bočanová ale pro týdeník Blesk pro ženy připustila, že jí nemoc dcery změnila život. K lepšímu, sluší se říct, herečka totiž přestala řešit blbosti. „Je to svět, který mi otevřel úplně jiné cesty, hlavně v oblasti sebepoznání a sebeúcty,“ nechala se slyšet.

„Já už si vždycky budu vážit každého dne, co dne, každé vteřiny, kdy se směje, je zdravá a je nám fajn. Když si přičichnete k tomu, že všechno může být ve vteřině navždy jinak a život vám pak dá znovu šanci si „jen tak žít“ (což je vlastně zázrak, jen si to neuvědomujeme, dokud nás život nevyděsí až na dřeň), naučíte se pak radovat 24 hodin denně a ze všeho,“ popisuje Bočanová.

Sama kvůli dceřině nemoci sekla s alkoholem a i to jí, zdá se, pomohlo k nynějšímu optimismu. „Jsou na světě horší věci. Jen život s touhle nepříjemností vyžaduje maximální ostražitost. A to já už jsem roky zvyklá na to poskytovat takovou péči. Tahle pitomá nemoc nám vlastně do života vnesla další obrovskou vlnu síly,“ konstatuje oblíbená herečka.

Jak ukazuje její instagramový účet, na vlastní narozeniny úplně nezanevřela. „Děkuji za přání, užiju si ten dnešek, nebojte,“ vzkázala tam lidem, kteří si na ni vzpomněli. K těm patřila třeba kolegyně Markéta Hrubešová. Pak ještě sdílela fotku kytice z růží, ke které napsala: „Výhoda stáří. Je jich dost.“

Témata: Mahulena Bočanová