Obří podraz! Proč se Karel Gott nezúčastnil galakoncertu?

Karel Gott 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. března 2019 14:22

Karel Gott měl vystoupit na pražském Žofíně, ale přítomní hosté se ho nedočkali, a tak se ihned začalo spekulovat o tom, zdali je za tím jeho zdravotní stav. Na obranu tak vyrazila mluvčí Aneta Stolzová, která už dříve potvrdila, že se mistr pokusí dostát smluveným závazků. Co se tedy stalo tentokrát?

Pěvecké seskupení La Gioia slibovalo hostům svého narozeninového galakoncertu na pražském Žofíně vystoupení Karla Gotta. Zlatý slavík se s nimi ale nakonec na jednom pódiu neobjevil. Původně se spekulovalo, že účast na koncertu zrušil sám Gott, kterého nedávno opět doběhly zdravotní potíže. Bylo to skutečně tak?

Z vyjádření jeho mluvčí Anety Stolzové pro Blesk to vypadá jinak. „Pořadatelé loni na podzim panu Gottovi nabídli, zda by na březnovém koncertě La Gioia nechtěl vystoupit. On odpověděl kladně, ale od té doby už nepřišla žádná pozvánka,“ řekla Stolzová. Možná si zpěváci řekli, že radši svému slavnějšímu kolegovi dopřejí odpočinek.

Zklamaní hosté určitě litovali, Gotta tak museli zastoupit jiné hvězdy, kupříkladu Sisa Sklovská nebo Vašo Patejdl. Při vší úctě k jejich umění ale Gottovy popularity rozhodně nedosahují. Pořadatelé se tak připravili o velký tahák večera.

Jaké je teď vůbec pracovní vytížení Zlatého slavíka? Kvůli zdraví zrušil avizovaný narozeninový koncert v pražské O2 aréně, místo něj k osmdesátinám točí dokument. Mluvčí Stolzová v lednu uvedla jen to, že Gott se bude snažit dostát svým doposud potvrzeným závazkům. K nim patří podle webu zpěváka už jen červencový koncert na festivalu Benátská! ve Vesci u Liberce.

Další nabídky podle dostupných informací management nepřijímá. Blesku to nedávno potvrdil i jeden z předních českých producentů. „Chtěli jsme pana Gotta na letní akci, ale bylo nám řečeno, že žádné smlouvy nyní uzavírat nebude,“ nechal se slyšet.

Smluvení nových závazků brání i fakt, že se nejpozději za pár týdnů chystá Gott opět na léčení. „Karel chce na procedury, které mohou trvat až měsíc, odjet letos na jaře,“ vyzradil Blesku neznámý zdroj. Doporučení doktorů totiž bere velice vážně, a tak má v plánu odjet na lázeňský pobyt.

Témata: Karel Gott