Hašek na Hrad? Lidé si z něj utahují, teď prozradil, jak to snáší!

Dominik Hašek

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. března 2019 11:28

Před dvaceti lety si ho národ přál na Hradě, dnes se potutelně posmívá tomu, jak podniká. Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek teď prozradil, jak snáší kritiku vlastního energetického nápoje. Vnímá ji vůbec?

Jako hokejový brankář udělal díru do světa, v byznysu se mu to ale nedaří. Nejprve prodělal na firmě se sportovním vybavením Dominátor, teď dotuje i výrobu energetického drinku Smarty. „Je to moje vášeň,“ svěřil se Expresu. „Věřím tomu, že se to obrátí a čísla už nebudou červená,“ dodává zlatý olympijský medailista.

„Zatím to platím, ale kdybych v tom neviděl potenciál, tak bych to nedělal,“ prozradil Hašek. Jeho názor ale nesdílí spousta fanoušků, kteří se jeho nápoji vysmívají. Reklamní kampaň s heslem „On baví“ totiž vedla k tomu, že se lidé bavili především na účet oblíbeného brankáře, kterého si přitom po slavném naganském vítězství přál národ na Pražském hradě.

Haška ale posměch ze strany lidí nechává klidným. Dokonce popírá, že by taková situace vůbec existovala. „Já to tak nevnímám, že by si někdo dělal srandu. Každý máme nějaký názor, ale důležité je, že to nikoho nenechává chladným,“ konstatuje.

Nepřemýšlí raději o návratu k hokeji? „Zrovna včera jsem dostal nabídku koupit jeden hokejový klub,“ svěřil se a vzápětí dodal: „Jaký klub, to si nechám pro sebe, ale bylo mi to nabídnuto.“ Podobné nabídky ale nechává u ledu. „Odmítl jsem to,“ oznámil Hašek.

Můžeme spekulovat, že šlo o klub z Pardubic, kde Hašek začínal a v závěru kariéry vychytal extraligový titul. Pardubické Dynamo totiž vlastní město, které už delší dobu marně hledá kupce. Zájem o poslední tým letošní základní části ale rozhodně není enormní.

„Já miluju hokej, ale nechci být funkcionář, to by mě nebavilo, samé papírování. Já chci sport dělat, a ne být ten šéf,“ říká Hašek, který už na ledě není v bráně, nýbrž hraje v obraně. „Vždycky jsem těm klukům záviděl, tak teď si plním sen,“ líčí dvojnásobný vítěz slavného Stanley Cupu.

Témata: Dominik Hašek