Tři pohřby ve třech dnech Česko se rozloučí se Stanislavem Zindulkou (†86), Aťkou Janouškovou (†88) a Věrou Bílou (†64)!

Zindulka, Stanislav 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. března 2019 9:15

Česko čeká neveselý týden. V jeho závěru budou pohřbeny hned tři výrazné osoby českého kulturního života. Ve čtvrtek se lidé rozloučí s herečkou a dabérkou Aťkou Janouškovou (†88),, v dalších dnech se pak budou konat pohřby Stanislava Zindulky (†86) a Věry Bílé (†64).

Poslední rozloučení s hercem Stanislavem Zindulkou, který zemřel 14. března ve věku 87 let, se bude konat v pátek 22. března v 11 hodin ve velké obřadní síni strašnického krematoria.

Smuteční oznámení na svých stránkách zveřejnil Činoherní klub, kde herec dlouhá léta hrál. Zindulka měl zdravotní problémy už od začátku roku, trápil ho zápal plic.

O den dříve, ve čtvrtek 23. března, se blízcí i fanoušci rozloučí s Aťkou Janouškovou, herečkou malého vzrůstu ale velkého charismatu. I její pohřeb se bude konat v Krematoriu Strašnice.

Největší rozloučení ovšem zřejmě čeká romskou zpěvačku Věru Bílou. Ta 12. března zemřela na následky infarktu. Pohřeb legendární romské zpěvačky Věry Bílé se uskuteční v sobotu 23. března v kostele Panny Marie Sněžné v jejích domovských Rokycanech.

Pohřbu by se mělo zúčastnit velké množství lidí nejen z České republiky, ale i Slovenska a zahraničí. Na pořádek by proto měla dohlížet i policie. Samotný obřad začne v 10:45, královnu romské hudby na věčnost doprovodí několik kapel.

Témata: Stanislav Zindulka Aťka Janoušková Věra Bílá