Ufon už od mládí! Lukáš Pavlásek vytáhl z archivu 28 let starou FOTKU!

Pavlásek, Lukáš 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. března 2019 18:59

Komik, herec a spisovatel Lukáš Pavlásek od mládí patří ke skautům. Na sociálních sítích se teď pochlubil jednou u archivních fotek a historkou! A je vidět, že za 28 let od pořízení snímku se příliš nezměnil!

Hodně netradiční fotku ze svého archivu vytáhl herec a komik Lukáš Pavlásek. „10699 dní svobodného skautingu. Nejdelší doba v našich dějinách kdy byl skauting svobodný. Sdílej svou nejstarší skautskou fotku a napiš k ní příběh,“ vyzval své kolegy skauty.

A sám šel příkladem! Přiznal nicméně, že nezveřejnil fotku nejstarší, nýbrž tu, co měl právě po ruce. I tak je hodně zajímavá! „Je to na táboře v roce 1991, což byl první tábor, který jsme si kompletně stavili sami. Stojím tam já, bratr Ufon, a proti mě jsou vidět záda bratra Kastelána,“ popisuje snímek Pavlásek.

„Zrovna se asi špičkujeme jako hoši z Foglarových knih, protože já jsem s bratry Kozlem a Želvou vydával celým oddílem milovaný časopis ŽUB (Žasni, usmívej se, bav se - Želva, Ufon, Beran) a bratr Kastelán se nás snažil vyšachovat plantážnickým časopisem Profík, který skončil po dvou číslech, protože mezi hochy koloval jen nepřekonatelný ŽUB a Profík zůstával smutné viset na táborové nástěnce. Za povšimnutí stojí legendární plechový hrneček, který jsem dostal od mámy na svůj první tábor v šesti letech a od té doby si ho beru na všechny tábory. Ten už se mnou zažil lecjakou cmuldu, meltu a chlebovou polévku,“ vypráví komik.

Přiznal také, že Skaut ovlivnil celý jeho život! „Kdybych měl říct ve stručnosti, co mi skauting dal, tak mi dal úplně všechno. Je to jedna z nejzásadnějších věci v mém životě, protože mi dal celoživotní kamarády, kteří jsou vlastně jako moje rodina a také jsem u táboráků jako dítě dělal své první scénky,“ popsal, jak začínal se svými stand-upy.

„Mně se vždycky líbilo, že na táboře bylo hodně srandy a legrace, a je furt, protože v červenci beru hrneček a zase vyrážím na naše tajné místo v Zeleném údolí,“ prásknul na sebe skaut Pavlásek!

Témata: Lukáš Pavlásek skauti