Miroslav Etzler se v muzikálu sešel s Genzerem! Doufám, že už nikdy, svěřil se!

Etzler, Miroslav 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. března 2019 16:03

I v 54 letech můžete zažít něco nového, mluvit by o tom mohl populární herec Miroslav Etzler. Ten si poprvé vyzkoušel muzikál a – jak sám připustil – asi i naposled. Naštěstí se v něm alternuje s dalšími kolegy, a tak si naštěstí občas odpočine.

Herec Miroslav Etzler má právě za sebou premiéru muzikálu Kvítek mandragory, který je jakousi poctou zpěvačce Heleně Vondráčkové, jejíž písně na pódiu zazní. „Strašně se mi ulevilo, že mám premiéru za sebou a obávám se, že tento strastiplný čin znovu nezopakuji, nikdy. Bylo to pro mě opravdu strašně náročné,“ svěřil se iDnes.cz.

„Musím říct, že tím, čím jsem si prošel při představení Kvítek mandragory, to bylo šílené. Nejsem tanečník, nejsem zpěvák, jsem činoherec,“ konstatuje Etzler, který poděkoval tvůrčímu týmu v čele s režisérem Radkem Balašem a choreografem Václavem Kunešem. Neopomněl však ani Helenu Vondráčkovou, bez které by muzikál určitě nevznikl.

Její písně má Etzler v oblibě. „Stoprocentně mám rád Lásko má já stůňu, to je asi původně česká píseň a je to prostě legenda,“ nechal se slyšet. „Mám pocit, že to jsou hity, které tady budou ještě za mnoho a mnoho let. Bohužel, dnes už takové nevznikají,“ posteskl si.

V Kvítku mandragory Etzler oblékne i dámské šaty. „Nasadíme si podprsenky, což je potupná věc a poté nám dávají líčidla. Mně lepí řasy a dávají rtěnku,“ popisuje známý herec. „Je tam taková jedna alternace, která někdy vznikne, a to je spojení Genzer, Novotný, Etzler. To je strašné. To je opravdu jak kabinet doktora Caligariho namíchaný s gorilama v mlze a Godzilou,“ dodal.

Není tedy pochyb o tom, že jde o vskutku komický muzikál, rozhodně jde ale o fyzicky náročnou záležitost. Jak se na ní Etzler připravuje? „Snažím se sportovat, bohužel teď na to nemám příliš času. Hodně mě pomáhá být se synem. To je můj motor,“ vysvětluje herec, který má malého syna s o několik let mladší partnerkou Helenou.

Doma je prý v současnosti všechno v nejlepším pořádku. „Já žádné průšvihy nedělám. Myslím si, že jsem se hodně poučil z chyb. Tedy alespoň se o to snažím,“ prozradil Etzler. Čím to je? „Přemůžu se a jdu s ní třeba i na kosmetický veletrh, což zrovna není místo pro chlapa. Ale jí to udělá radost,“ svěřil se se svým tajemstvím.

Témata: Miroslav Etzler Richard Genzer