Chci být Pavel Trávníček mladší! Co na to táta?

Pavel Dytrt 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. března 2019 9:42 | Aktualizováno: 19. března 2019 0:18

Herec Pavel Trávníček se synem Pavlem dlouho veřejně nechlubil, vždyť ani nenosil jeho příjmení, ale příjmení Dytrt po své matce. Když ale zjistil, že jde o nadaného chlapce, který se potatil a věnuje se herectví, už se nebrání ani tomu, aby syn nosil jeho příjmení. Na plakátech už to tak stojí.

Pavel Dytrt je jméno, které možná mnohým z vás nic neříká. Vězte ale, že jde o syna „pohádkového prince“ Pavla Trávníčka. Sedmadvacetiletý muž se potatil a věnuje se rovněž herectví, teď by se ale rád potatil úplně. „Už brzo bude změna. V občance to sice ještě nemám, ale přejmenování z Dytrta na Trávníčka je už na spadnutí,“ pochlubil se Blesku.

S tátou to přitom dřív nemíval jednoduché, jeho matka, herečka a dabérka Helena Dytrtová, jej totiž musela uhánět, aby se přihlásil ke zodpovědnosti. Pavel Dytrt kvůli těmto peripetiím dlouho nevěděl, kdo je jeho biologickým otcem, kolonka v rodném listu byla prázdná, a tak Trávníček ani nemusel platit alimenty.

„Musela jsem ho uhánět. Bylo to šílené období,“ přiznala před lety Blesku Dytrtová. „Ale nakonec to doplatil a pak se se synem začal vídat,“ dodala. Dnes už se vídají pravidelně, protože Pavel Dytrt působí v Divadle Pavla Trávníčka. Tam už dokonce mladý herec používá otcovo příjmení.

„Ono to běhání kolem změny jména docela dlouho trvá. Jméno Trávníček mladší ale uvádíme, když hraji s tátou. Diváci se pak lépe orientují,“ vysvětluje Dytrt. Táta prý má k jeho výkonům občas připomínky, většinou je ale na syna hrdý. „ Jako principál divadla herce chválit musím a chci,“ nechal se slyšet.

Trávníček ostatně nastínil, jak by měl vypadat úspěšný herec. „Musí být sebejistý a musí se na jevišti cítit příjemně, tréma a nejistota je hodně vidět. Mám tu výhodu, že jako šéf si můžu vybrat hru, která se mi líbí, kterou si zrežíruji, kterou si obsadím. Komu se chce se mnou hrát, ten hraje, komu ne, nemusí. Je to obrovská svoboda,“ dodal.

Kromě angažmá v otcově divadle se Dytrt uchytil i v Divadle Kalich a po vzoru maminky se věnuje i dabingu. Do toho se pustil opravdu neohroženě, má totiž na starosti režii českého znění zatím nejmenovaného televizního seriálu.

Témata: Pavel Dytrt Pavel Trávníček