Stav Honzy Musila: Po čtvrt roce v nemocnici přišla zásadní zpráva!

Honza Musil 13

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. března 2019 9:08 | Aktualizováno: 19. března 2019 0:19

Ačkoliv se to ještě před pár týdny zdálo jako nemožné, moderátor Jan Musil se po těžkém úrazu postavil na vlastní nohy! A dokonce už opustil nemocnici a po čtvrt roce se konečně dostal domů! jak ale sám přiznává, ještě zdaleka není úplně fit a některé běžné věci mu dělají obrovské problémy!

„S Jakubem, pejskama... prostě doma. Kolikrát jsem si představoval jaké to bude a stejně je to potom jiné. Otevřete dveře a někde uvnitř sebe pláčete štěstím,“ popsal svoje první pocity po návratu domů moderátor.

Momentálně prý cítí především vděk. „Všichni lékaři, sestřičky, fyzioterapeuti a zdravotníci z Vinohrad a Motola si zaslouží velká slova díků. Spolupacientům předávám víru, sílu a odhodlání. Všichni na Spinálce jsou dříči za každý svůj lepší den. Slova díků patří přátelům, kolegům, kamarádům i vám všem, kteří jste na mě mysleli. A nakonec si nechávám svoji rodinu a Jakuba bez kterých by to bylo po psychické stránce moc složité,“ přiznal Honza.

Dal si také jedno zásadní předsevzetí! „Jsem DOMA.... a na žebřík už nestoupnu,“ slibuje. Právě po pádu z žebříku totiž před Vánocemi skončil v nemocnici. Při nehodě si zlomil páteř, devět žeber a propíchl plíci! A lékaři nechtěli vůbec spekulovat kdy a jestli vůbec moderátor bude opět moci chodit.

Moderátor se pomalu vrací do běžného života. „Dnešní první procházka po naší vesnici. Byl to zážitek a každé setkání se sousedy bylo moc milé,“ pochvaloval si Honza Musil. Lidé se jej prý také často ptají, jak se cítí. „Cítím se na duši a u srdce krásně, ale tělo samozřejmě bolí a jak mi říkali v nemocnici, rehabilitace ještě potrvá týdny. Takže cvičím, ale nikam nespěchám. Jak jsem psal, přál bych si, být fit do mých narozenin,“ prozradil Honza, který dvaapadesáté narozeniny oslaví 24. června.

S procházkami pokračoval i v neděli. „Byli jsme se projít kolem řeky. Dnes je opravdu krásně. Je zvláštní, že když je člověk donucen chodit pomalu a opatrně, všímá si daleko více detailů. Samozřejmě to není žádné objevné moudro, ale já si to jako člověk zvyklí na značné tempo - uvědomuji až nyní!“ přiznal Musil. 

Kolem řeky prý ušel bez přestávky dokonce 3 kilometry. „Což je pro mě na jeden zátah nejlepší výsledek od chvíle co jsem vzal berle do rukou. Teď už to zvládám bez nich,“ pochlubil se.

V neděli se pak dal ještě do bilancování. „První víkend mého návratu domů končí. Pejsci jsou si jisti, že nejsem na návštěvě a že zůstanu doma. A já jsem spokojený a šťastný, že se probouzím ve svém pelíšku, vedle svého muže, který se nepřestal starat a pomáhat mi,“ svěřil se Musil.

I když už vesele chodí, není jeho stav zdaleka ideální. „Vůbec si nedovedete představit, kolik věcí ještě nezvládnu. Na pařez jsem si ale sednout dokázal sám,“ směje se moderátor.

Témata: Jan Musil