Kraus a Šíp v ohrožení! Václav Kopta je z reakce diváků v šoku!

Václav Kopta

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. března 2019 21:42

Herec Václav Kopta fušuje od začátku roku do řemesla moderátorům, Čechy ale jeho vlastní talk show nijak zvlášť neoslovila. Negativní reakce fanoušků Koptu dost zaskočily, po letech v ústraní nebyl na podobnou kritiku připraven. Snaží se s tím ale bojovat.

Od veřejnoprávní stanice dostal jedinečnou šanci, ČT dala herci Václavu Koptovi možnost, aby si zkusil obávaný formát talk show, který v Česku dlouhá léta patří Janu Krausovi a Karlu Šípovi. Reakce veřejnosti ale napovídají, že televizní diváci jeho Koptashow úplně nepřijali. Herec teď upřímně přiznal, že jej situace zaskočila.

„Dotklo se mě to hodně, bylo to místy nepříjemné. Jsem přecitlivělý na ostřejší reakce okolí a na takovou tu anonymní upřímnost těch vzkazů,“ přiznal v pořadu Českého rozhlasu. Důvod vidí i v tom, že na řadu let prakticky úplně zmizel z povědomí lidí. „Kdybych tomu byl vystavován celou dobu, uměl bych v tom líp chodit,“ myslí si.

„Mediální tlak a zájem o mou osobu narostly a přiznám se, že jsou okamžiky, kdy mi není úplně do zpěvu, protože člověk je pod obrovským tlakem,“ svěřil se Kopta. „Pochopil jsem, jaké postupy duševní hygieny je potřeba dodržovat, aby si člověk zachoval odstup. Učím se to zvládat za pochodu,“ dodal.

„Po pětadvaceti letech se mi podařilo vrátit se do povědomí diváků a posluchačů. Vracel jsem se ale tak šátravě. Jako když jdeš v noci z baru a nemůžeš najít klíče a poplácáváš se po kapsách, tak stejným způsobem já jsem bral za kliku českého showbyznysu,“ vrátil se Kopta ke svému comebacku.

„Pokud se člověk neobjevuje na televizních obrazovkách, v očích mnoha – a zejména novinářů – přestává existovat,“ postěžoval si Kopta na jisté aspekty showbyznysu. „Je to hrozně nespravedlivé a neříkám to kvůli sobě,“ konstatuje Kopta.

Co vlastně známý herec ve „hluchém období“ dělal? „Živil jsem se psaním, dělal jsem do reklamy a psal jsem muzikály, rozhodně jsem nestrádal,“ popsal Kopta, který je zdatným hudebníkem. „Akorát jsem nebyl v těch seriálech a na premiérách,“ vzpomíná.

Témata: Václav Kopta