Sága Vondráčková a Plekanec: Kdo definitivně vyhraje bitvu o děti?

Lucie Vondráčková 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. března 2019 16:09

Nekončící sága soudních sporů zpěvačky Lucie Vondráčkové a hokejisty Tomáše Plekance má další pokračování. Vondráčková se totiž proti předchozímu verdiktu ve snaze jej zvrátit odvolala. Teď oba manželé odpočítávají hodiny do dalšího klíčového rozhodnutí.

Podle informací serveru eXtra.cz proběhlo jednání o odvolání Lucie Vondráčkové proti rozhodnutí kanadského soudu z počátku února. „Rozsudek bude vyhlášen v následujících dnech. Další informace ale nemohu poskytovat, obě strany jsou vázány mlčenlivostí“ potvrdila vše advokátka hokejisty Lenka Radoňová.

Soud poslal svým předchozím rozhodnutím obě děti manželského páru do České republiky už 8. února s tím, že do týdne mají sedět v letadle. „Šlo o žalobu ve věci zadržování dětí v cizím státě bez souhlasu otce,“ upřesnila Radoňová, na co přesně se žaloba vztahovala.

Z rozhodnutí soudu měla právnička Vondráčkové předat pasy obou synů do rukou kanadské právní zástupkyně Tomáše Plekance, Matyáš s Adamem pak měli zamířit do Česka. To se ale nestalo, protože zpěvačka se vzápětí odvolala a požádala soud, aby odložil návrat chlapců do Prahy. I o tom rozhodne další rozsudek.

Vondráčková spolu s otcem a advokátem veřejně tvrdili, že ji Plekanec obvinil z únosu, což úspěšný hokejista a někdejší reprezentační kapitán odmítá. Podle právníka Vondráčkové Petra Machálka však jde o řízení podle Haagské úmluvy o občanskoprávních aspektech mezinárodních únosů dětí. Nedávno to řekl Blesku.

Plekanec už má pro syny připravený nový domov, který sdílí se svou novou přítelkyní, tenistkou Lucií Šafářovou. Jde o luxusní byt v pražských Dejvicích. Hokejista však počítá s tím, že se do Česka vrátí i Vondráčková a děti budou mít ve střídavé péči. Zpěvačce má v plánu nechat byt na Kavčích horách.

Do Vondráčkové se zároveň opět pustili fanoušci. Dřív totiž tvrdila, že děti nebude téměř nikde ukazovat, někteří lidé se však domnívají, že dělá pravý opak. „Bulvár nemusí nikoho lovit a fotit. Vlastní matka děti všude vystavuje. Nyní je její Facebook plný fotografií a videozáznamů dětí. A před tou publicitou je ona matka chce chránit pobytem v Kanadě?“ diví se jedna z fanynek.

Témata: Lucie Vondráčková Tomáš Plekanec