Intimní přiznání „prince“ Honzy Čenského: Řeč přišla i na spodní prádlo!

Čenský, Jan 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. března 2019 14:27

Od loňska radí herec Jan Čenský lidem, jak správně udělat dobrý první dojem, teď ale přiznal, že s tím míval sám problémy, které mu pomohla odstranit až jedna odbornice. Svěřil se ale i s jedním intimním tajemstvím, které leckoho překvapí.

Herec Jan Čenský vydal loni na podzim knížku První dojem, v rozhovoru pro týdeník Sedmička teď prozradil, jak se sám snaží ostatní zaujmout. Zaujal ale spíš jednou pozoruhodnou odpovědí. „Dokonce jsem tak daleko, že ladím barvu spodního prádla,“ svěřil se někdejší představitel pohádkových princů.

„Kdybych měl náhodou bouračku a museli mě rozstřihávat, tak abych to měl hezky sladěné i zevnitř,“ dovysvětlil se smíchem. Přiznal ale, že sám dělal dost chyb. „Třeba jsem neuměl sladit barvy. Pak jsem někdy neuměl najít ten správný model pro tu správnou příležitost. Vždycky toho bylo víc nebo naopak míň,“ připustil Čenský.

Dnes už si ale ví rady. „Za dobu, co spolupracuji s módní poradkyní a lektorkou Lenkou Bernardes (spoluautorky jeho knihy – pozn.red.), jsem se to docela naučil,“ říká populární herec. Hlavní je prý harmonie. „Člověk se hlavně musí dobře cítit a ne být za každou cenu trendy,“ myslí si.

„Často se stává, že si někdo pořídí něco, co je sice hit, ale absolutně to k němu nejde. Takže je třeba najít kompromis, aby to bylo jak moderní a příjemné, tak vhodné a člověk se v tom dobře cítil,“ vysvětluje Čenský. „Když vám něco padne, tak je to, jako když vám něco chutná nebo se napijete dobrého drinku. Teprve pak si řeknete, že to je ono,“ dodává.

Jak o sebe herec pečuje, že i v 57 letech vypadá stále jako princ z pohádek? „Velmi rád se hýbu, protože si myslím, že jediný hercův nástroj je jeho tělo, mělo by to podle toho vypadat. Miluji kolo, tenis, volejbal, windsurfing, snowboard a lyže,“ prozradil Čenský. Navíc má ještě jeden zaručený rodinný recept.

„Moje babička z Orlických hor se myla jenom vodou a mýdlem s jelenem a maximálně si dala, když měla spálenou nebo suchou pleť, niveu nebo indulonu. A musím říct, že měla ve svých osmdesáti letech pleť jako dětskou prdýlku,“ popisuje Čenský. „Zkouším to dělat podobně jako ona,“ dodal na závěr.

Témata: Jan Čenský