Zpěvákem roku v anketě Žebřík je Ztracený. Průserem roku zvolen Zeman a Soukup!

Ztracený, Marek

Autor: stars24.cz, ČTK

8. března 2019 22:50

Zpěvákem roku se v anketě Žebřík stal Marek Ztracený. Filmem roku je Dukla 61, dvoudílný televizní film režiséra Davida Ondříčka o neštěstí v dole Dukla v Havířově v červenci 1961. V kategorii Album roku zvítězil Tomáš Klus s nahrávkou Spolu.

Za největší 'průser' fanoušci označili televizního moderátora a podnikatele Jaromíra Soukupa. Za další 'průsery' považovali prezidenta Miloše Zemana a smrt rockového zpěváka Vládi Šafránka. Vyhlášení se koná v zaplněném plzeňském areálu DEPO2015.

"Ocenění si právem odnesli nejvýraznější interpreti a kapely minulého roku - hlavně za povedená alba, ale také díky přesvědčivým koncertním výkonům. Hlasování hudebních fanoušků můžeme s potěšením označit za zasvěcené a vkusné," uvedl k letošnímu ročníku cen Žebřík jejich ředitel Jarda Hudec.

Speciální cenu magazínu iREPORT převezme Vladimír Mišík. Mezi koncertními účinkujícími byli Gaia Mesiah a Tomáš Klus. Při šestihodinové show moderované Jakubem Kohákem a Ivou Pazderkovou bude rozdáno celkem 28 sošek z dílny sochaře Václava Česáka.

O vítězích 27. ročníku hudební ankety Žebřík hlasováním rozhodla veřejnost. Nominace jsou v devíti kategoriích. Hlasování se zúčastnilo zhruba 10.000 fanoušků. Hodinový záznam z finálového večera odvysílá 12. dubna ČT Art.

Témata: Marek Ztracený Miloš Zeman Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)