Ivan Hlas dostal tvrdou ránu: Rakovina! Málem přestal mluvit!

Písničkář Ivan Hlas navštíví se svým triem Malou scénu za oponou

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

8. března 2019 8:46

Zpěvák Ivan Hlas sice nepatří přímo k mainstreamovým umělcům, přesto ho znají úplně všichni. A to třeba díky hudbě k filmu Šakalí léta. Poslední měsíce ale byly pro hudebníka velmi těžké, dozvěděl se totiž, že má rakovinu! Před veřejností svou diagnózu dlouho tajil.

Zpěvák Ivan Hlas loni v srpnu oznámil, že musí podstoupit operaci hlasivek. Kvůli tomu zrušil několik koncertů. „Již delší dobu mě sužuje nepříjemná hlasová indispozice, na jejíž původ naštěstí lékaři přišli Musím se ale podrobit chirurgickému zákroku na levé hlasivce, po němž bude následovat delší hlasový klid,“ vysvětloval tehdy zpěvák, který vystupuje se svým triem.

Poté si musel dát na pár měsíců pauzu kvůli rehabilitaci a rekonvalescenci. V listopadu pak písničkář oznámil, že už je v pořádku a že opět může obě hlasivky zatížit.

Až s odstupem několika měsíců prozradil, že jeho operace nebyla tak banální, jak se mohlo z jeho slov zdát! Lékaři mu totiž diagnostikovali rakovinu hlasivek. Zpěvákovi tak hrozilo, že přijde o jednu z nejcennějšího věcí, které má – hlas!

„Začal jsem mít potíže s mluvením, pak se mi horšil zpěv, tak jsem šel k lékaři. Po několika vyšetřeních mě poslali do Ústřední vojenské nemocnice, kde mi doktor řekl: Máte rakovinu na hlasivce," vzpomínal s odstupem času v rozhovoru pro MF Dnes Ivan Hlas.

Podle písničkáře to byla "ostrá rána". Celá situace mu navíc prý přišla paradoxní. „Já se svým jménem a povoláním přicházím o hlas. Říkal jsem si, zač mě pánbůh trestá. Pár věcí by se určitě našlo,  ale že bych tolik hřešil?" popisuje svoje první dojmy po vyslechnutí diagnózy.

Zatím se zdá, že nemoc úspěšně porazil, úplně vyhráno ale ještě nemá. Další vyšetření ho čeká ještě teď v březnu. „Sice to zatím vypadá dobře, ale tu jistotu prostě nemáte nikdy. Než tam půjdu, tak se budu určitě pořádně klepat," dodal zpěvák.

Témata: Ivan Hlas rakovina