Jde Vondráčkové jen o prachy? Její otec promluvil

Lucie Vondráčková 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. března 2019 16:54 | Aktualizováno: 8. března 2019 1:01

Přinejmenším o jednotky milionů korun bojuje Lucie Vondráčková s manželem Tomášem Plekancem, na slušné peníze už si ale přišla jinde. Prodala totiž rodinný dům ve Slatiňanech, kde žili její prarodiče, spekulovalo se dokonce o tom, že tak udělala za zády rodiny. Jak to tedy bylo?

Lucie Vondráčková stále pobývá za mořem v Kanadě, na její obranu proto musel vystoupit otec Jiří. Už nejen rozvod s hokejistou Tomášem Plekancem totiž dává munici všetečným škarohlídům, kteří zpěvačce vyčítají, že jí jde jen o peníze. Lucie totiž měla obdržet i nemalé dědictví.

„To jsme zdědili všichni z rodiny,“ prozradil osmašedesátiletý Jiří Vondráček týdeníku Sedmička. „Po mých rodičích jsme získali i s Luckou, Davidem a sestrami část domu ve Slatiňanech,“ přiznal otec zpěvačky. Kromě domu mělo každému přistát i něco na účtě.

Lucii ale zajímal především dům z městečka nedaleko Chrudimi. „Dvě šestiny poté Lucie odkoupila od Heleny a Zdeny (druhá Vondráčkova sestra – pozn.red.), protože jsme nechtěli, aby ten dům chátral,“ vysvětluje jednání Vondráčkové její otec. V majetku rodiny už ale domek není. Co se stalo?

Podle některých spekulací jej měla Vondráčková bez vědomí ostatních prodat, otec Jiří to ale popírá. „Byl to nesmysl, Lucie ho neprodávala,“ zastal se dcery v její nepřítomnosti. O všem se prý vždycky rozhodovalo v kruhu rodinném.

„Chtěli jsme ho původně opravit a mít ho jako letní sídlo, jenže ty investice do rekonstrukce by byly obrovské,“ popisuje Vondráček. Pak se prý mluvilo o pronájmu, protože bez nájemníků chátrají domy ještě mnohem rychleji. Nakonec ale došlo na prodej.

O dům ve čtyřtisícové obci v Pardubickém kraji totiž projevila zájem manželská dvojice, která si ho chtěla opravit k obrazu svému. „Jsem rád, že už teď slouží nové rodině tak, jako sloužil nám,“ říká Vondráček. „My jsme tam byli šťastní. Zažili jsme tam skvělé dětství a myslím, že i Lucka a David,“ dodal. Snad se tam líbí i novým majitelům.

Témata: Lucie Vondráčková Jiří Vondráček Tomáš Plekanec