Poslední rána pro Pomejeho? Milovaná dcera nebude na pohřbu! Co jí po sobě zanechal?

Jiří Pomeje s Andreou Pomeje (tehdy ještě Štastnou) 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. března 2019 15:04

Už pozítří se v Českých Budějovicích uskuteční poslední rozloučení s Jiřím Pomejem (†54). Kontroverzní herec po sobě zanechal množství dluhů, o milovanou dceru Aničku se však spolu s manželkou Andreou postarat dokázal. Bude to platit i teď?

Zatímco Andrea Pomeje už dala na vědomí, že se posledního rozloučení s manželem hodlá zúčastnit, ještě jeden opravdu velký otazník nad seznam hostů visel. Přijde se s tátou rozloučit jeho milovaná dcera Anička?

Odpověď donedávna komplikoval i fakt, že maminka Andrea před ní informaci o tátově skonu tajila. Z logických důvodů, vždyť Aničce je teprve pět. Andrea se ale poradila třeba s Vendulou Pizingerovou (dříve Svobodovou), která má za sebou stejnou zkušenost, a pak dceři všechno řekla.

„Reagovala přirozeně, je ještě malinká,“ prozradila Andrea Blesku. Anička tak nejspíš tatínkovu smrt oplakala a jelikož ji Andrea nechce vystavovat dalšímu traumatu, pojede na pohřeb sama, nebo v doprovodu svého současného přítele Petra Plačka. Poslední vzpomínkou Aničky na tátu tak zůstanou dlouhé telefonické hovory.

Milované dceři toho moc po tatínkovi nezbylo. Kvůli dluhům Pomeje nevlastnil moc věcí, Andrea je navíc může přijmout jen spolu s obřím dluhem, který nasekal kvůli filmu Andělská tvář. Přiznejme si, že to by udělal jen blázen. Nějaké peníze po sebě ale herec přece jen zanechat mohl, ač všechny jeho příjmy vždy shrábla exekutorka.

Anička totiž za jistých okolností může pobírat sirotčí důchod, musí však být splněna jedna podmínka. Nárok na něco přes 3 tisíce korun měsíčně bude dcera mít jen v případě, že Pomeje platil alespoň dva roky během posledních 20 let pojištění. Vzhledem k hercovým dluhům to není vůbec jisté.

Pomejeho nejlepší kamarád Pavel Pásek je ale optimista. „Správkyně měla povinnost z peněz, které zajistila, odvádět zdravotní a sociální pojištění. Peníze tam nějaké chodily z práv na filmy, které Jirka vytvořil jako producent, takže podle mě to bylo z čeho platit,“ řekl Blesku. Zároveň ale dodal, že on sám mu žádné pojištění nikdy neplatil.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje