Kamarádi a kolegové Pomejeho (†54) truchlí: Jirko, byl jsi fajn chlap! Nahoře ti už bude líp!

Jiří Pomeje s Andreou Pomeje (tehdy ještě Štastnou) 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. února 2019 8:43 | Aktualizováno: 27. února 2019 17:57

I když byl Jiří Pomeje vážně nemocný, jeho smrt přesto mnohé jeho kolegy, kamarády a známé zaskočila! Mnozí z nich vzpomínají na to, jaký byl a jak co vše pro své kamarády dokázal udělat!

Na herce a dabéra zavzpomínal například reportér Jan Tuna. „Pořádně tam nahoře Jirko zapař! Nevím, co z toho, co o Tobě psali, byla pravda, ale já Tě zažil jako fajn chlapa, kterej si na nic nehrál. A je mně to moc líto...“ smutní novinář.

Zpráva zasáhla i současného řeporyjského starostu a bývalého bulvárníka Pavla Novotného a jeho manželku. „S hlubokým zármutkem jsme s Veronikou přijali zprávu o odchodu Jirky Pomeje. Měli jsme hezký zvyk nevynechávat si navzájem žádnou svatbu. V září 2014 přijel k nám domů a u baráku mi nezištně složil 40 sololitů od Michala Davida, protože jsem neměl na kampaň. Jen tak. Viděl ve mě sebe a nikdy mi to nezapomněl říct,“ přidal vzpomínku Novotný.

Ocenil i přínos Pomejeho kamaráda a mecenáše Petra Páska, který herci před smrtí pomáhal. „Moje paní šoubyznys nesnáší a on byl jediným člověkem z branže, kterého měla ráda. Jirka žil jak žil, byl to nezmar a kdo jsme ho znali, dokola jsme smekali před Pavlem Páskem, že ho drží nad vodou. Protože když už na Jirku sral celý svět, včetně nás, Pavel ho padnout nenechal. Za to mu patří veliký dík. Jen nám strašně líto, že Pomík umřel. Nezapomeneme!“říká Novotný.

„Uměl skvěle prodat svůj příběh a vymýšlet píčoviny. Odchází s ním takové ty staré časy bulváru,“ posteskl si Novotný na sociálních sítích.

Nad Pomejeho smrtí truchlí i moderátorské a hudební duo Těžkej Pokondr. „Není toho už nějak moc? Začátek roku 2019 je celkem smutnej! Ať si říká kdo chce co chce...Jirko, nahoře Ti už bude určitě líp! Možná si v klidu jednou v nebi řeknete s Ivetou, že se nemají řešit jen nesmysly, ale hlavně užívat společný život...vše to strašně letí!“ vzkázali Pokondři prostřednictvím sociálních sítí.

„Dnes zemřel Jiři Pomeje, byl to skvělý chlap a rovný člověk. Jsem ráda, že jsem ho mohla poznat a zahrál si i u mě v klipu Zlomené city. R.I.P.,“ okomentovala Jiřího smrt zpěvačka Marie Pojkarová.

Velmi smutný je i Pomejeho kamarád Václav Upír Krejčí. „Jirka Pomeje, náš Pomík... Odešel nám bezva herec... člověk plný nápadů a hlavně kamarád... odešel si, Pavlovi Páskovi a dalším kamarádům a mě... Jiří smutníme... A byl jsi to Ty, který Pavlovi vnukl myšlenku, že bych mohl být členem Walda Gangu, to bylo tenkrát u Medvídků. A já nakonec díky Tobě jezdil a zpíval dlouhých 6 let . A byl jsi to Ty který mě snesl vedle sebe moderovat každoroční slavnou zabíjačku na Huntovně... A nejhorší na tom je, že už to budu moderovat už jen bez Tebe... velká škoda! A prosím Tě rozviř ty umělecké vody tam nahoře... jak jsi to dělal i tady... Mám Tě rád, budeš tu hodně chybět... Tvůj Up,“ loučí se s hercem Upír Krejčí.

Zavzpomínal také současný lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský, které se s Pomejem měl možnost setkat. „Bylo by jednoduché napsat tweet o někom jiném! Ale já ho chci věnovat Jiřímu #Pomeje. Poznal jsem ho jako novinář v Českých Budějovicích a musím říct, že přes všechny pády a návraty jsem ho měl svým způsobem velmi rád. Měl obrovské srdce a nadšení, jako nikdo...“ říká Zdechovský.

„Když jsem jako dvacetiletá holka točila Dluhy Hany Zagorové na parníku, šla jsem okolo moc hezkýho kluka co seděl na židli. Čapnul mě a posadil si mě na klín. To bylo naše první setkání. Pak tak průběžně při práci a nakonec jsem ho potkávala v rádiu, kde jsme spolu dělali. Byl to poděs ale moc hodnej kluk. Naši společnou fotku někde mám ale nebudu ji sem dávat..Nějak je mi to líto. Tak Jirko čus, čekala jsem to ale stejně je to úplně blbý,“ říká smutná herečka a zpěvačka Linda Finková.

„Jiří Pomeje zemřel. R.I.P. Jirko...“ vzkázal z nemocnice moderátor Honza Musil.

Témata: Jiří Pomeje Pavel Novotný Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/ Těžkej Pokondr Marie Pojkarová