Zemřel herec Jiří Pomeje (†54)! Prohrál svůj boj s rakovinou

Jiří Pomeje zemřel 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. února 2019 18:51 | Aktualizováno: 26. února 2019 18:58

Herec a dabér Jiří Pomeje, který bojoval se zákeřnou rakovinou, dnes zemřel. Zprávu potvrdil jeho kamarád Pavel Pásek.

Pomejemu se po roce vrátila rakovina, která tentokrát kromě hrtanu napadla i jeho kosti a začala metastázovat do ostatních částí těla. Jiří podstoupil pět ozařování napadeného kyčelního kloubu v pražském Motole, jenže to moc nepomohlo.

Navíc mu v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích odmítli podruhé operovat krk s tím, že by „nebylo dosaženo kýženého výsledku“.

Lékaři zároveň ustoupili od chemoterapií, které měli původně v plánu, a Jiřího převezli z Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích do Nemocnice Na Pleši, která se specializuje na onkologicky nemocné pacienty.

Zde ležel několik týdnů. Dnes ale bohužel svůj boj prohrál. Blesku to potvrdil jeho kamarád a mecenáš Pavel Pásek. 

Pomeje byl herec a filmový producent. Kromě herectví se v mládí věnoval i tanci - tančil 12 let, z toho 10 let závodně. Účinkoval také v baletu českobudějovického divadla. Producentsky se podílel např. na filmech Princezna ze mlejna (1994), Z pekla štěstí (1999) či Andělská tvář (2002).

Financování právě tohoto filmu mu způsobilo značné problémy - v době příprav mu bylo odmítnuto spolufinancování filmu ze strany FV Plast, herec se přesto rozhodl film natočit za cenu půjčky, již však nebyl schopen splácet, neboť film neměl velkou návštěvnost.

Jiří Pomeje jako producent zkrachoval, byla na něj uvalena exekuce a začal mít problémy i s alkoholem. Soudy se táhly deset let, až celý případ uzavřela amnestie prezidenta Václava Klause z roku 2013.

Témata: Jiří Pomeje