Boj s rakovinou: Jiří Pomeje v nemocnici přichází o zrak!

Jiří Pomeje

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. února 2019 8:20

Herec Jiří Pomeje už nějaký ten pátek leží v nemocnici Na Pleši, která se specializuje na onkologicky nemocné pacienty. Jak se ale zdá, pomalu tu přichází o zrak!

Na to, že vidí stále hůř, si Jiří stěžoval už před pár měsíci. Teď ale přiznal, že ani nevidí na televizi, kterou na svém pokoji má! „Řekl jsem mu, že mu raději pořídím brýle na dálku, než abych tahal do nemocnice nějakou bednu,“ přiznal hercův kamarád a mecenáš Pavel Pásek pro Blesk.

Pásek je u Jiřího denně, naopak hercova manželka Andrea do nemocnice nechodí vůbec. O tom, jak se Pomejeho stav mění, tedy nic neví! Jirku prý chtěla několikrát navštívit, jeho rodina si to ale nepřeje.

„Myslela jsem si, že by mu to udělalo radost, ale po konzultaci s rodinou jsme se shodli, že by ho to mohlo rozrušit. A mně nezbývá nic jiného než to respektovat,“ posteskla si pro Expres dýdžejka.

S manželem se Andrea rozešla už před rokem, nelíbilo se jí, že se Pomejeho život po prodělané rakovině vrátil do starých kolejí a opět začal pít. „Všichni moc dobře vědí, co všechno jsem pro něj udělala. Já sama jsem přesvědčená, že kdybych se předtím o Jirku 24 hodin nestarala, tak ten průběh nemoci byl mnohem horší už tenkrát,“ je přesvědčena Andrea.

Připomíná, že v nemocnici byla každý den, vydělávala, starala se o jejich dceru a platila jeho dluhy. „Taky všichni moc dobře vědí, co se tady pak dělo, když se vrátil zdravý, bez nemoci. Nemusela bych se nikoho ptát a klidně za ním jet, jenže jsme od sebe skoro rok. A jde mi fakt jen o to, aby byl v pořádku a netrápil se,“ říká teď.

I proto přání Jiřího blízkých respektuje. „Pokud si rodina, která teď u něj je, myslí, že by ho moje návštěva psychicky rozhodila, musím to respektovat. Hlavně kvůli němu. A na nějaké rozloučení vůbec nechci pomýšlet. Ale někdy je mi z toho smutno,“dodala Andrea Pomeje.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje