Děsivý pohled na Pomejeho! V nemocnici se výrazně změnil!

Jiří Pomeje

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

21. února 2019 8:46 | Aktualizováno: 21. února 2019 18:05

Herec Jiří Pomeje se nějakou dobu bojuje se zákeřnou rakovinou. Jeho kamarád a mecenář Pavel Pásek na měsíc odjel na dovolenou a po návratu se nestačí divit! Herec se za tu dobu výrazně změnil!

Pomeje už v minulosti prodělal rakovinu hrtanu, kvůli které přišel o svůj nezaměnitelný chraplavý hlas. Nějakou dobu byl sice klid, pak se ale nemoc objevila znovu – a tentokrát napadla celé tělo. Lékaři brzy zjistili, že chemoterapie by Jiřímu jen zhoršily už tak velké trápení.

Pomeje byl proto přesunut do soukromé Nemocnice Na Pleši, která se zaměřuje na léčbu onkologicky nemocných pacientů, kterým je schopna poskytnout tu nejlepší péči. 

Pásek za svým kamarádem docházel, denně, byl u něj i na Vánoce a Silvestra. Jenže pak odletěl na měsíc na dovolenou do Mexika! Už před odjezdem měl strach, v jakém stavu tu Jiřího najde. A opravdu se měl proč bát – Pomeje totiž za tu dobu ztratil třetinu své váhy!

Sám Pomeje si ale podle Páska neuvědomuje, že by tak moc zhubl. „Je tam spokojený, na nic si nestěžuje a těší se, že ho tam dají do kupy a on odtamtud vypadne,“ popsal pro Blesk filmový producent.

Zatím není vůbec reálné, že by se Jiří dostal z nemocnice domů. „Člověk by řekl, že ani nemusí být v nemocnici. Ale musí. Dostává potřebné kapačky a pořád kolem něj někdo lítá. Je už moc slabý, pohybovat se může jen stěží,“ vysvětluje Pásek s tím, že jeho kamarád potřebuje nepřetržitou péči.

Producent se za Pomejem vydal ihned po příletu domů. Pohublý kamarád ho prý nejdřív vyděsil, pak se ale zase uklidnil. Překvapený – a tentokrát příjemně - byl i z toho, že je na tom herec po dlouhé době po psychické stránce dobře. Navíc mu prý prospělo i to, že nemůže pít a tak se s ním dá opět normálně komunikovat!

Témata: Jiří Pomeje