Co prozradil Martin Hofmann o sobě a seriálu Most!? Tohle jste možná netušili

Martin Hofmann.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. února 2019 17:02

Díky seriálu Most! je Martin Hofmann jedním z nejpopulárnějších tuzemských herců současnosti. Jaký je Martin Hofmann mimo jeviště a filmové plátno? Redakce serveru stars24.cz vybrala některé zajímavosti z jeho života.

Jeho skorojmenovec Dustin je váženým hercem v USA, Martin Hofmann se na vlně popularity veze nyní, kdy ztvárnil ústřední postavu komediálního seriálu České televize Most! Luďana. Ač si jej nyní mnozí diváci možná zaškatulkovali jako burana, je to celkem daleko od pravdy.

Čtyřicetiletý herec totiž v angažmá v pražském divadle v Celetné ztvárňuje i jednu z nejikoničtějších divadelních postav, Cyrana z Bergeracu. Tuzemští televizní diváci si jej zase určitě pamatují z působení v nekonečném seriálu televize Nova Ulice.

DAMU vystudoval rodák z Českých Budějovic na přelomu tisíciletí. Až během studia pořádně poznal hlavní město, ačkoliv odmalička vyrůstal na pražském sídlišti v Bohnicích. „Já byl z Bohnic a na Pražském hradě jsem byl prvně v šestnácti. V osmnácti jsem znal v Praze kino Alfa, kino Blaník a taky nonstop U Havrana nedaleko Pavláku,“ řekl Hofmann v rozhovoru pro iDnes.cz.

Martin Hofmann není zdaleka jen zdatným hercem. V nedávném rozhovoru pro Radiožurnál přišla řeč i na jeho hudební talent, představitel Luďana totiž umí hrát, jak sám říká, na zednické piáno neboli heligonku. Tanci dává přednost v ringu mezi provazy, ve volném čase se totiž věnuje také boxu.

V interview s Lucií Výbornou hovořil Hofmann i o úspěchu seriálu Most!, který vyvrcholí příští pondělí na obrazovkách ČT 1. Hofmann připustil, že se rozhodl vdechnout ústřední postavě život až po určitých změnách. Seriál se totiž měl původně jmenovat Ženodlak a Luďanův sourozenec měl být ve dne mužem a v noci ženou. „To bych nehrál,“ uvedl herec na pravou míru.

Naštěstí se Petr Kolečko s Janem Prušinovským, s nimiž herec spolupracoval už na předchozím komediálním seriálu Trpaslík, nakonec rozhodli pro jiný název i děj. Hofmann se v průběhu jara objeví v celovečerním filmu Teroristka s Ivou Janžurovou. Využije komedie Radka Bajgara Hofmannovy popularity? Uvidíme již brzy.

Témata: Martin Hofmann seriál Most! zajímavosti