Nečekaná rána: Veronika Žilková přišla o místo!

Veronika Žilková 12

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

12. února 2019 13:01

Herečka Veronika Žilková výrazně omezila své aktivity v Česku, aby mohla trávit čas se svým manželem v Izraeli. I ona tam sice měla slíbené místo, z toho ale nakonec sešlo! Přesto nezůstala úplně bez práce!

Veronika Žilková byla celý dosavadní život velmi aktivní a časově hodně vytížená. Od absolutoria na DAMU se téměř nezastavila, působila v různých divadlech, seriálech, ale i třeba v satirickém pořadu Tele, tele.

Navíc také vyučovala na Mezinárodní konzervatoři Praha. Když ale její manžel Martin Stropnický odjel do Izraele, kde působí jako český velvyslanec, rozhodla se většiny aktivit vzdát a odjet s ním!

Plánovala, jak bude pracovat v Českém centru v Jeruzalémě, kde se měla na částečný úvazek věnovat věcem spojeným s kulturou, ale také administrativě. Jenže z této nabídky nakonec sešlo!

Ani tak se ale herečka v Izraeli nenudí! Na instagramu se pochlubila, že se z ní stala učitelka! „Za chvíli na rezidenci začínám vyučovat češtinu malé české krajany,“ vysvětlovala na začátku února s tím, že tohle dělá zadarmo.

O něco později se pochlubila i fotkou svých studentů. „Česká škola v Izraeli....a tak jsem se bála, že dnes nikdo nepřijde,“ posteskla si nad fotkou plnou dětí a jejich rodičů. Doplnila, že její žáčci jsou velmi mladí – mají od 2 do 7 let.

Kromě toho ale také neustále pendluje mezi Izraelem a Českem! „Dnes Jeruzalém a od zítra divadlo Litoměřice, Příbor, Břeclav, Ivančice Čarodějky v kuchyni a pak zpět Tel Aviv,“ popisovala svůj program na začátku února, která teď podle svých slov létá „od moře do moře sněhu“.

Témata: Veronika Žilková