Krásná Helena Houdová prožila peklo! Zneužívání, potrat, domácí násilí, nevěra!

Helena Houdová 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. ledna 2019 12:07

Česká modelka Helena Houdová (39) se po rozvodu s manželem Omarem Amanatem (46) odstěhovala i se svými dětmi z USA a začala cestovat po světě. Aktuálně žije Austrálii. Na sociálních sítích popsala, co vše prožívala nejen v manželství, ale i v dětství a dospívání! A je to opravdu otřesné!

Helena Houdová se proslavila v roce 1999, kdy vyhrála Miss České republiky. Už tehdy se prezentovala jako bojovnice za lepší životní prostředí, protestovala proti dostavbě jaderné elektrárny Temelín, proti nošení kožichů a i mučení zvířat. I dnes je aktivní členkou hnutí Greenpeace a Děti Země. Houdová je také už léta zapřisáhlou vegetariánkou a vitariánkou.

Po gymnáziu vystudovala obor sociální a kulturní antropologie na Západočeské univerzitě. Houdová měla vždy v sobě velmi vysoké sociální cítění. V průběhu své kariéry spolupracovala s dětskými domovy a charitativními organizacemi.

Byla provdaná za Omara Amanata, o šest let staršího filmového producenta, s nímž má 3 děti, chlapce Dariena (* 2008) a Daveeda Jakuba (* 2011) a holčičku Deiu (* 2013).

Modelka prorazila v zahraničí, pracovala pro světové značky, jako je Chanel, Hermés nebo Dior, fotila do prestižních magazínových titulů např. Vogue, Marie Claire nebo Elle. Jenže v soukromí prožívala děsivé věci! Už v minulosti se svěřila, že byla v dětství sexuálně zneužita. O svých zkušenostech a životních zážitcích se teď rozpovídala i na sociálních sítích.

„Víte, jak máme tendence se zmenšovat, abychom neranili ostatní kolem sebe? Nebo naopak, jak se zmenšujeme, abychom je potěšili, zapadli do jejich představ? Jak zhasínáme své světlo, zmenšujeme své úspěchy, abychom náhodou nespustili druhým závist další sra#$%, které si v sobě ti druzí chovají? Tak já to dneska měním. Vyhlašuju oslavu sebe sama a Vás,“ vzkázala modelka fanouškům a vyzvala je, aby jí do komentářů na instagramu napsali tři věci, na které jsou pyšní a které chtějí oslavit.

A aby to bylo fér, začala jako první. „Především oslavuju svoji ODVAHU žít. Dostat se až do bodu teď a tady. A odvahu vybírat si žít tak, jak je nejlepší pro MNE. Pak chci oslavit své rozhodnutí zvadnout svoje traumata. Od sexuálního zneužití v dětství, přes smrt moji nejlepší kamarádky, když nám bylo 7, přes bulimii v pubertě, násilný vztah s mužem, násilný vztah sama se sebou, kdy jsem nenáviděla sebe, svoje tělo příliš dlouho, samovolný potrat, traumaticky porod mého syna, manželství s mužem, který žil další tajný život s několika dalšími ženami, setkání se smrtí tváří v tvář...“

Důvodů k oslavě má prý hned několik. „Oslavuju nejen to, že jsem to dala, ale hlavně to, že jsem se rozhodla vyléčit si své programy, které mi bránily žít život s láskou, radostí a lehkostí. Je na čase si říct: DĚKUJU. Jsi úžadná...“ napsala původně s chybou Helena. Pak se ale opravila. „Úžasná. Jak to nejsem zvykla o sobe psát, nepsalo se mi to lehce, zajímavý...“ poznamenala modelka.

Témata: Helena Houdová