Zbavena svéprávnosti? Nové informace o Ivetě Bartošové!

Iveta Bartošová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. ledna 2019 11:52

Od smrti populární české zpěvačky Ivety Bartošové letos uplyne pět let, i přesto ale vyplouvají na povrch nové informace o jejím životě. Mohla být díky svému zdravotnímu stavu zbavena svéprávnosti? To prozradila její maminka Svatava v knize Má dcera Iveta, která je k dostání na pultech knihkupectví.

Největšími neřestmi slavné zpěvačky bylo kouření a alkohol. Maminka Svatava ale tvrdí, že než zpěvačka odešla do Prahy, tak nekouřila. Poté začala tajně. "Když přijela za mnou domů, nekouřila, když jsem byla u ní v Praze, kouřila potají, abych to neviděla," svěřila se.

Maminka se jí pokoušela domluvit, ale k ničemu to nebylo. Iveta se jen naštvala a odsekla, že ví, co má dělat. Podobné to bylo v případě alkoholu.

"Řekla jsem jí aby nepila nebo dopadne jako otec, ale ona se rozčílila, urazila se a potom jsem byla ta nejhorší. 'Mami, neboj, já taková nebudu,' odsekla mi. (...) Moc dobře věděla, co alkohol dokáže s člověkem udělat a jak je potom hnusný. Ivetka si ovšem nikdy nepřiznala, že je alkoholička a pomalinku pila víc a víc a stejně tak brala prášky," uvedla v knize Svatava.

Na otázku, jestli by jí nechala zbavit svéprávnosti, odpověděla: "Ne, to bychom si nemohli dovolit. Víte, co by to pro ni bylo? Nemyslím si, že by jí to zachránilo život. A jak já bych ji mohla zbavit svéprávnosti? Ji, Ivetu! Kdybych s ní žila, tak možná, ale i tak by to bylo hrozně komplikované, ale já jsem s ní nežila," vysvětlila.

Podle ní nepomohla Ivetě ani léčba. "Tři měsíce se léčila v Kroměříži a stejně jí to nepomohlo. Když měla vycházku, šla si něco koupit, jaký to potom mělo význam?" uvedla a s tím, že v léčebně byla za celebritu a za to, že jim tam zpívala, měla různé výhody.

Svatava také například zavzpomínala na její někdejší reality show. "Z počátku to bylo hezké, ale potom přišel Rychtář a začal ji skákat do řeči a najednou byla úplně jiná. Ty živé přenosy kdy byla opilá nebo pod práškama byly hrozné. Sledovala jsem to se strašnými pocity, protože jsem věděla, že právě teď je v takovém stavu a on ji tam přesto dovezl a dopustil, aby ji natáčeli a všichni to viděli," dodala.

Témata: Iveta Bartošová