Těžkej Pokondr: Po 24 letech rozpad a definitivní konec!

Těžkej Pokondr

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. ledna 2019 12:35

Píše se rok 1995 a v Praze vzniká kapela, jejíž úspěch si tehdy nikdo nedokázal představit. Duo Roman Ondráček a Miloš Pokorný dávají dohromady skupinu, jejíž název vychází ze jmen obou zpěváků. Nyní Těžkej Pokondr končí.

Mají na kontě takové hity jako Já ti jednu fláknu, Rakeťák, Saša jede, Felicie, Zuby, zuby, zuby a mnoho dalších. Těžkej Pokondr se stal na české hudební scéně legendou především díky svým cover verzím a textům, které byly stejně chytlavé jako vtipné.

V posledních letech ale duo začalo fušovat i do dalších oblastí. Moderovali několik pořadů a navzdory tomu, že o nich po hudební stránce nebylo nějakou dobu slyšet, rozvířili vody českého internetu svými písněmi Kretén a Schízy, v nichž si berou na paškál české i světové politiky.

Tomu je ale nyní konec. Roman Ondráček totiž na sociální síti nejprve poděkoval několika lidem za rok 2018, následně zkritizoval většinu českých médií a poté se obrátil i proti svému kolegovi, s nímž už spolupracovat odmítá.

"Pokorný si raději zrušil svůj účet na Facebooku, protože do dnešního dne tam neuměl vložit samostatný příspěvek a vůbec ho FB nebaví a ani sám bez mé prosby nikdy spontánně nesdílel žádný příspěvek. Ale také ho o to poprosila jeho přítelkyně Iva Valová, aby jsme už nikdy a nikde Schízy nedávali a že kdyby věděla, že je jdeme točit a pak ještě vyjet ven s klipem, že by si klekla na kolena a prosila mne ať to NIKDY neděláme. Problém je ten, že Miloš o Schízy své Ivě normálně dopředu NIKDY nic neřekl aby měl větší klid a vše bez stresu -:)" napsal Ondráček.

"A to je hodně špatný postoj: zaprvé k jeho rodině a za druhé k mé rodině!!! A pak už jen vše gradovalo, až se to dostalo totálně za lajnu... Co z toho plyne? Rozešli se po x letech i Pink Floyd protože to Roger Waters hodně pohnojil, ale to se přeci stává naprosto běžné viz Yoko Ono a The Beatles," dodal.

Těžkej Pokondr podle něj bude pokračovat, ale bez Pokorného. "Tedy Rakeťáci Live Band a Roman Ondráček & Miloš Pokorný už jen 2 roky, tedy do 12/2020 a pak se uvidí co bude dál??? Nicméně, s Milošem už NE!!!" napsal.

Neopomněl do toho vztáhnout politiku a uvést, že jde o ukázkový příklad toho, jak je naše republika rozpolcená, o což jde prý především Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi. "Mějte se moc fajn, ať jsou vaše komentáře jakékoli, už mne nikdo nepřemlouvejte, abychom ve 2020 nekončili, je to definitivní!!!" dodal závěrem.

Témata: Těžkej Pokondr Roman Ondráček Miloš Pokorný